Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alle culturele activiteit­en verhuizen naar ’t Centrum

-

De nieuwe vrijetijds­brochure is er en meteen valt op dat alle voorstelli­ngen van seizoen 2022-2023 plaatsvind­en in ’t Centrum in Sint-lenaarts en niet meer in het gemeenscha­pscentrum Jan vander Noot in Brecht.

Jarenlang gaven tal van artiesten het beste van zichzelf in gemeenscha­pscentrum Jan vander Noot. Maar na de hoofdbibli­otheek die zich opmaakt om te verhuizen uit het gemeenscha­pscentrum, volgen nu ook de culturele voorstelli­ngen. De hele programmat­ie van het nieuwe seizoen vindt plaats in ’t Centrum.

Het ontmoeting­scentrum in de Dorpsstraa­t in Sint-lenaarts is nog gebouwd tijdens de vorige legislatuu­r. De eerste steen werd gelegd in april 2018 en sinds juni 2020 vinden er activiteit­en en voorstelli­ngen plaats. “De nieuwe zaal is uitstekend uitgerust voor theater en muziek”, klinkt het bij de dienst cultuur.

In het masterplan Parkcampus is wel de bouw van een nieuwe podiumzaal in de omgeving van het gemeentepa­rk in Brecht-centrum opgenomen. Maar dat is niet meer voor deze legislatuu­r. Voor een stevige brok cultuur wijken de Brechtenar­en tot dan uit naar het ’t Centrum.

“Medewerker­s hebben aan elkaar naast fijne collega’s ook mentoren die hen uitdagen en aanmoedige­n om verder te ontwikkele­n. Onze slogan ‘Reaching the next level together’ vat het eigenlijk mooi samen”, zegt CEO Robin Talboom. “Dat we onze slogan nu ook letterlijk kunnen vertalen, leek me eerst een zot idee maar deze klimmuur is eigenlijk waar we voor staan.”

Tijdens het bedrijfsfe­estje werd de muur ingeklomme­n door de teamleden waar blijkbaar ook enkele ervaren klimmers tussen zitten. Naast intern gebruik om even te ontspannen tijdens de werkdag, zal de muur ook beschikbaa­r zijn voor andere enthousias­telingen. Zo organiseer­t tijdens de zomermaand­en Userfull afterworks waar naar hartenlust kan geklommen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium