Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zaterdag jarig

-

> > > > >

In de Verenigde Staten alleen al lokte de laatste aflevering van Game of Thrones in 2019 liefst dertien miljoen kijkers. Moeten we nog uitleggen waarom er aan een vervolg wordt gewerkt? De serie, over de strijd om de troon in de fantasy-wereld Westeros, groeide de voorbije jaren uit tot een van de populairst­e series aller tijden. Daar kon zelfs het – over het algemeen – minder gesmaakte laatste seizoen niets aan veranderen.

Logisch dus dat HBO het ijzer wil smeden nu het nog heet is. De Amerikaans­e betaalzend­er werkt dezer dagen aan een serie over Jon Snow, het personage van acteur Kit Harington. Het gaat voorlopig slechts om embryonale plannen, maar Harington zou wel al hebben toegezegd om zijn rol te hernemen als het voorlopig naamloze project doorgaat. Het verhaal van de nieuwe serie zou een vervolg breien aan de gebeurteni­ssen uit Game of Thrones. Daarin trok Jon Snow zich uiteindeli­jk terug in het hoge noorden, op zoek naar een eenvoudig bestaan. Over de nieuwe plot of personages is nog niets bekend.

Geen bronmateri­aal

Zoals Disney tegenwoord­ig elke druppel uit Star Wars perst – het momenteel lopende Obi-wan Kenobi haalde eveneens een geliefd personage terug uit z’n teruggetro­kken leven – is ook HBO nog lang niet klaar met Game of Thrones. De eerste aanzet tot een spin-off werd eind 2019 op het nippertje afgewezen, maar die schade is ruimschoot­s ingehaald. In augustus krijgen we de prequelser­ie House of the Dragon voorgescho­teld, en nog een vijftal andere reeksen zijn in de maak. De makers zouden het wel moeten doen zonder bronmateri­aal van George R. R. Martin, de

 ?? ?? Kathleen Cath Aerts 44 Luyten 45 (ex-k3’tje) (presentatr­ice)
Paul Mccartney 80 (Britse rocklegend­e)
Laura Lynn 46 (zangeres)
Isabella Rossellini 70 (Amerikaans­e actrice)
Kathleen Cath Aerts 44 Luyten 45 (ex-k3’tje) (presentatr­ice) Paul Mccartney 80 (Britse rocklegend­e) Laura Lynn 46 (zangeres) Isabella Rossellini 70 (Amerikaans­e actrice)
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium