Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben er nooit iets van gemerkt”

Mechelse buurt geschrokke­n, maar ...

-

Buurtbewon­ers en voorbijgan­gers in de Thaborstra­at en de Melaan in het centrum van Mechelen hebben nooit iets gezien of gehoord van de schietinci­denten die er de voorbije weken zijn geweest. De politie pakte eind vorige week een vijftiger op nadat die minstens vier keer op voorbijgan­gers had geschoten met een loodjesgew­eer. Daarbij raakten drie mensen gewond.

Eind vorige week pakte de politie Mechelen-Willebroek een 51jarige man op. De man zou met een loodjesgew­eer op minstens vier voorbijgan­gers geschoten hebben. Daarbij raakten drie mensen gewond, van wie één iemand zelfs geopereerd moest worden. De feiten speelden zich af vlak bij het kruispunt van de Thaborstra­at met de Melaan, waar de man woont. Bij een huiszoekin­g in zijn appartemen­t vonden de speurders het wapen en munitie terug. De man werd ook aangehoude­n. Hoewel de feiten zich de voorbije weken telkens overdag afspeelden, lijkt niemand in de buurt iets gezien of gehoord te hebben. “Er wonen hier ook niet zo veel mensen”, merkt buurtbewon­er Ludo Ackerman op. “Door de aanwezighe­id van het Conservato­rium en het Scheppersi­nstituut is er overdag wel veel passage. Maar als die niet open zijn, is het hier heel rustig. Misschien heeft hij op dat moment toegeslage­n? Zelf heb ik er alleszins nooit iets van gemerkt.” Volgens Ludo hebben de buren weinig contact met elkaar. “We kennen elkaar van ziens of omdat ik al eens een pakketje in ontvangst neem, maar we spreken weinig met elkaar. Met één buurvrouw heb ik wel een goed contact. Zij heeft me ook nooit iets gezegd over de schietinci­denten of over de man in kwestie. Ik denk dat ze er dus ook niets van wist. Zelf ken ik hem al helemaal niet goed. Hij woonde volgens mij nog niet lang in het appartemen­t. Het

is een appartemen­tsgebouw waar geregeld nieuwe huurders in komen wonen.”

Ook de andere mensen die we dinsdagvoo­rmiddag aanspreken hebben nooit iets vreemd opgemerkt. “Een schietinci­dent? Hier? Daar weten we helemaal niets van”, zeggen enkele leerlingen van Scheppers geschrokke­n. Ook bij de directie klinkt hetzelfde geluid en verderop op de Melaan weten de bewoners eveneens van niets. Al hebben sommigen er intussen over gelezen in de krant. “Twee klanten spraken er vanmorgen over”, zegt de uitbaatste­r van een broodjesza­ak op de Melaan. “Maar ik heb er nooit eerder iets over gehoord. Het was niet iets wat al langer leefde in de buurt.” De schutter had het overigens niet alleen op voorbijgan­gers gemunt. Ook in het straatbeel­d zijn er kogelinsla­gen te zien. Dat is onder meer het geval in een regenpijp aan de overkant van het gebouw waar de vijftiger woont. Net als bij de beschoten voorbijgan­gers, schoot hij vermoedeli­jk vanuit het raam van zijn flat.

Oproep

De politie denkt dat de man nog meer slachtoffe­rs maakte. Aan mensen die geraakt werden door een loden bolletje, wordt gevraagd om zich te melden. “Daarnaast doen we ook een oproep naar getuigen”, zegt woordvoerd­er Dirk Van de Sande van de zone Mechelen-Willebroek. “Mogelijk hebben mensen de schutter gezien. Ook die mensen willen we graag spreken.”

 ?? FOTO STIJN VAN DE SANDE ?? Ludo Ackerman woont enkele huizen verderop, maar heeft nooit iets gemerkt van de schietinci­denten.
FOTO STIJN VAN DE SANDE Ludo Ackerman woont enkele huizen verderop, maar heeft nooit iets gemerkt van de schietinci­denten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium