Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen een blijvend evenement worden”

Edegem Zomert vult leemte van Rock@Edegem

-

Het wordt even wennen voor de Edegemnare­n. Dit weekend is er geen 21ste editie van het traditione­le festival Rock@Edegem op het Gemeentepl­ein, maar wel een eerste maal Edegem Zomert.

Gedurende twintig jaar was Rock@Edegem een vaste waarde tijdens het laatste weekend van juni. Het gemeentebe­stuur gaf echter aan dat het de organisati­e vanuit de jeugddiens­t uit handen wou geven, maar dat was niet makkelijk in tijden van corona.

“Door corona waren er geen gegadigden om Rock@Edegem te organisere­n. Maar uit onze oproep is er een groep ontstaan die wel iets in elkaar wilde steken, maar dan in een ander concept. We zijn blij met dit initiatief”, schetsen schepenen Koen Michiels en Lawrence Vancraeyen­est (N-VA). Voor 850 jaar Edegem in 2023 wil het gemeentebe­stuur werk maken van een festival zoals Rock@Edegem.

Drie partners

Deze groep bestaat uit leden en medewerker­s van jeugdhuis Het Varken, evenemente­nruimte Hanger 27/Solo Slim en het bedrijf Digital Cowboys.

“Na de oproep vanuit de gemeente om Rock@Edegem te organisere­n, stonden verschille­nde partijen op, maar het was niet mogelijk om het verder te zetten. Met de twee andere partners hebben we al snel gevoeld dat we samen iets wilden doen om Edegem dit weekend te laten bruisen”, vertelt Wannes Buelens van Het Varken.

Het concept is licht anders dan vroeger. “Samen met de gemeente groeien we richting een mooi evenement. Zaterdag beginnen we om 16u met een gezellige Apéro op het Gemeentepl­ein. Tot middernach­t draaien ook enkele dj’s.” Onder andere dj Bartos en dj Glinz verzorgen de sfeer.

Zondag wordt een familiedag voor alle leeftijden. “Voor de kinderen zijn er springkast­elen, we bakken pannenkoek­en en we scheppen ijsjes. Er zal uiteraard ook live muziek worden gespeeld.”

Blijvend concept?

Met deze eerste editie wil Edegem Zomert een vaste waarde worden in de gemeente. “Hopelijk kunnen we er een blijvend concept van maken. Mogelijk kunnen we vanaf volgend jaar verder uitbreiden met misschien een groot podium. We willen nu rustig beginnen. Bij goed weer verwacht ik zeker een paar duizend bezoekers om te tonen dat Edegem weer leeft na de coronajare­n.”

De familiedag op zondag begint om 12u en wordt tegen 18u afgerond.

 ?? FOTO RR ?? Rock@Edegem wordt dit jaar vervangen door Edegem Zomert.
FOTO RR Rock@Edegem wordt dit jaar vervangen door Edegem Zomert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium