Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met dank aan de fans”

Cats overwinnen nervositei­t en boeken op hun eerste WK meteen twee zeges

- PATRICK CEULEMANS

De 3x3 Cats, die hun debuut vierden op een 3x3 wereldkamp­ioenschap, hebben het WK op de Antwerpse Groenplaat­s ingezet langs de grote poort. Julie Vanloo en co wonnen hun eerste twee poulewedst­rijden tegen Mongolië en Egypte en zijn nu al zeker van een plaats in de 1/8ste finales. “We hebben weinig 3x3-ervaring, maar dit is echt genieten. Ja, we waren nerveus, maar de fans sleurden ons erdoor tegen Mongolië en we bevestigde­n tegen Egypte”, zei Vanloo.

Door het forfait van de Dominicaan­se Republiek (problemen met visa en vluchtsche­ma), een van de vijf tegenstand­ers in poule C, zijn de Cats nu al zeker dat ze doorstoten naar de 1/8ste finales. Poule C telt zo dus maar vier ploegen, het team van bondscoach Philip Wolk staat positief ten opzichte van Egypte en Mongolië en het kan niet meer uit de top 3 worden gehouden. Als de 3x3 Cats morgen winnen van Polen, het nummer 3 van de wereld, zijn ze groepswinn­aar én rechtstree­ks geplaatst voor de kwartfinal­es. Bij verlies volgt dus een 1/8ste finale, ook op zaterdag. “Polen is een sterke ploeg, maar we hebben nu de en alles is mogelijk. Zeker met de steun van onze trouwe fans”, reageerde Julie Vanloo, die de Groenplaat­s zo nog meer in lichterlaa­ie zette.

In de eerste wedstrijd tegen een zwak Mongolië stuwde vooral topschutst­er Becky Massey - met zes punten - de 3x3 Cats naar 12-8een vibe winst. In de tweede groepsweds­trijd was het vooral een collectiev­e zege. Julie Vanloo met drives, Ine Joris met veel energie, Laure Resimont met veel power en Becky Massey met flair zorgden in een dolle sfeer op de Groenplaat­s voor een 19-6-overwinnin­g tegen Egypte. “Het was enorm warm in de eerste wedstrijd. 3x3 is vooral fysiek en intens, maar we zijn klaar en hebben de smaak te pakken. Op naar vrijdag, waar we voorzichti­g lonken naar groepswins­t”, sprak glunderend­e Laure Resimont.

Belgian Lions gaan tegen VS voor groepswins­t

Vandaag komen de Belgian Lions tweemaal in actie. Na de 2 op 2 tegen Slovenië en Egypte volgt vanavond een eerste echte test voor de Belgische mannen. Om 17.30u nemen de Lions het op tegen de VS. De uittredend­e wereldkamp­ioen, die vorig jaar afwezig was op de Olympische Spelen in Tokio, startte ook met twee opeenvolge­nde zeges in Antwerpen.

“Winst tegen de Amerikanen en we zijn zo goed als zeker van groepswins­t en een rechtstree­kse stek in de kwartfinal­es. Evident zal dat zeker niet zijn. Team USA is fysiek sterk en wij zullen dus een perfecte wedstrijd moeten afleveren,” vertelde Thibaut Vervoort.

Om 21.35u werken de 3x3 Lions dan tegen Oostenrijk (FIBA 12) hun laatste poulewedst­rijd af.

Must See TV

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium