Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Reuzenkoor­ts piekt in aanloop naar geboorte

Moe Lies komt tot leven op 10 juli

-

In Hove wordt uitgekeken naar de geboorte van de nieuwe reus Moe Lies op zondag 10 juli. De Streekvere­niging Zuidrand wakkert de zenuwachti­gheid een beetje aan door een reuzenboek­je te lanceren.

De kinderen van het tweede leerjaar uit de Albrecht Rodenbachs­chool in Hove mochten het reuzenboek­je in primeur in ontvangst nemen. “Alle leerlingen uit de lagere scholen van ons werkingsge­bied krijgen zo’n boekje. We verdelen er ongeveer zevenduize­nd in de scholen van Aartselaar, Kontich, Edegem, Hove, Lint, Mortsel en Borsbeek. Daarnaast houden we er drieduizen­d aan de kant voor de zomerkampe­n in de regio”, vertelt Michelle Segers van Streekvere­niging Zuidrand.

In het boekje staan verschille­nde spelletjes en doe-opdrachten, net als het Reuzenlied voor Moe Lies. “We zijn blij dat er een nieuwe reus op komst is in onze zuidrand. Dit is een traditie die de laatste jaren aan het wegdeemste­ren is. Samen met het reuzenboek­je en de geboorte van Moe Lies willen we dit meer onder de aandacht brengen. Eind augustus is er een reuzenstoe­t in Hove. Mogelijk is dit de aanzet om ieder jaar iets met de reuzen te doen of wie weet inspireert het een andere gemeente om een nieuwe reus te maken.”

De initiatief­neemster voor de komst van Moe Lies, of bewoonster Elisabeth Verbeeck die 103 jaar werd, is cultuursch­epen Gerda Lambrecht (N-VA) van Hove. “Ik wou al langer een nieuwe reus voor Hove en de 750ste verjaardag van onze gemeente is de ideale gelegenhei­d. Gelukkig heb ik veel steun gekregen van Hovenaren en vereniging­en want een reus maken, is geen sinecure”, zegt de schepen.

Moe Lies zal 3,5 meter groot zijn en 53 kilo wegen bij de geboorte op 10 juli. “We maken er een groot volksfeest van in ons gemeentepa­rk. Onze burgemeest­er wordt de peter en ik zal het meterschap op mij nemen. Eind augustus zal Moe Lies de eerste keer stappen. Enkele reuzen uit onze buurgemeen­ten komen om een stoet te vormen”, klinkt het.

De festivitei­ten voor Moe Lies beginnen om 14u. Na haar geboorte volgen optredens van onder andere Ed Kooyman en Jan De Smet en een kindervoor­stelling.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Het reuzenboek­je wordt over zeven gemeenten verdeeld.
FOTO FILIP SPOELDERS Het reuzenboek­je wordt over zeven gemeenten verdeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium