Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Het gaat beter op Wim Saerensple­in

Na overlast en fysieke agressie in weekend 14 mei

- (jas)

De situatie op het Wim Saerensple­in is gestabilis­eerd. Dat zegt burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). In mei kwam het nog tot schermutse­lingen tussen groepjes jongeren en de klanten van café Daniel’s, maar intussen is het aantal meldingen drastisch verminderd. Vlaams Belang organiseer­de vrijdag nog een steunactie voor het café.

Het verhoogde politie- en cameratoez­icht werpt zijn vruchten af op het Wim Saerensple­in. Dat antwoordde burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) in de raadscommi­ssies op vragen van Vlaams Belang-gemeentera­adslid

Sam Van Rooy. De situatie op het plein escaleerde in het weekend van 14 mei, toen jongeren café Daniel’s met stenen bekogelden.

Waakzaam in zomer

“Sindsdien, en dankzij de grote inspanning­en die we hebben geleverd, is de situatie vandaag gestabilis­eerd”, zegt De Wever. “Het inspanning­sniveau, in combinatie met het cameratoez­icht, wordt volgehoude­n in de zomer.”Sinds 16 mei ontving de politie nog acht meldingen uit de buurt, waarvan twee betrekking hadden op ‘moeilijkhe­den met personen’. De overige meldingen gingen over nachtlawaa­i. “Dat is een relatief gunstig beeld”, zegt De Wever. “Er zijn nog zes pv’s opgesteld: drie voor ontlasten op de openbare ruimte en drie voor sluikstort.”

Vrijdagnam­iddag organiseer­de Vlaams Belang nog een steunactie in café Daniel’s om het café financieel te steunen voor de geleden schade (een gebroken raam). “We voorzien ook een mand met lekkers voor de twee slachtoffe­rs van het jongerenge­weld”, zegt gemeentera­adslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang). “Zo willen we hen een hart onder de riem steken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium