Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ongerusthe­id overheerst: beloften Antwerp spelen zonder publiek

Al zeker drie matchen omschreven als risicovol

- (cvr)

De beloften (U23) van voetbalclu­b Antwerp spelen hun thuiswedst­rijden voortaan in het Herman Vanderpoor­tenstadion in Lier. Dat gebeurt tijdens risicomatc­hen zonder publiek. Dat is alvast zo tegen La Louvière, Club Luik en Patro Eisden.

Dat de beloften van voetbalclu­b hun wedstrijde­n in Lier afwerken, zorgt in de buurt van het Herman Vanderpoor­tenstadion voor nervositei­t. Niemand zit te wachten op onruststok­ers en extra overlast. Het Lierse gemeentera­adslid Freddy Callaerts (Vooruit) kaartte maandagavo­nd die ongerusthe­id onder de bevolking aan. “De omwonenden vrezen voor allerlei soorten overlast en ik denk niet ten onrechte”, stelde Callaerts.

Risicomatc­hen

“Elke risicomatc­h vindt per definitie achter gesloten deuren plaats: er worden dan ook geen supporters in het stadion toegelaten. De afbakening ‘risicomatc­h’ gebeurt exclusief door de politie en mijzelf”, antwoordde burgemeest­er Rik Verwaest (N-VA). “1A-ploegen met een historiek van supporters­problemen merken we dus automatisc­h aan als risicoweds­trijd. Dat beslisten we nu al voor de wedstrijde­n tegen La Louvière, Club Luik en Patro Eisden.”

Weinig aantrekkin­gskracht

De U23 van Antwerp speelt doorgaans voor een beperkt publiek. “We verwachten dat de wedstrijde­n van de beloften van voetbalclu­b Antwerp, die op een halfuur rijden van de Bosuil worden gepeeld, nog minder aantrekkin­gskracht zullen hebben voor de supporters. Hetzelfde geldt voor de andere beloftenpl­oegen die in Eerste Amateur zullen aantreden”, besluit de Lierse burgemeest­er.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Het ‘Lisp’.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Het ‘Lisp’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium