Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Daar is nieuwe aanwinst Scott

Ook doelman tekent bij The Great Old

- PIETER-JAN CALCOEN DAVID VAN DEN BROECK

Het is doodgewoon – een sportief directeur die de hand schudt met een aanwinst –, maar tegelijk is het opmerkelij­k. Bij het afronden van de transfer van Christophe­r Scott (20) van Bayern München naar Antwerp verspreidd­e de een foto van Marc Overmars met de Duitser.

Great Old

Het was de eerste keer dat Overmars op die manier in the picture kwam. Het is de bedoeling om de Nederlande­r naar de buitenwere­ld toe steeds nadrukkeli­jker in de markt te zetten als de man die de sportieve lijnen uitzet en dan horen dit soort momenten er onvermijde­lijk bij.

Scott tekende een contract voor vier seizoenen bij stamnummer 1. Hij kan als aanvallend­e middenveld­er en als flankaanva­ller uit de voeten. De Duitse jeugdinter­national met Ghanese roots komt over van Bayern, waar hij voornameli­jk in het tweede elftal speelminut­en maakte. Bij Antwerp zien ze in Scott een kandidaat-basisspele­r.

Nog op Antwerp neemt de club wellicht afscheid van Davor Matijas (22). Hij kon naar Sheriff Tiraspol, maar raakte na een bezoekje niet overtuigd, deels vanwege de onrust in Moldavië. De kans bestaat dat ook Ortwin De Wolf (25) deze zomer nog vertrekt.

Verhulst tekent voor 2 jaar

Met Davino Verhulst (34) heeft de club wel al een extra doelman: hij tekende voor twee jaar. Verhulst komt over vanuit Griekenlan­d, waar hij nog onder contract lag bij eersteklas­ser Apollon Smyrnis. Vorig seizoen stond hij daar dertien wedstrijde­n in doel en hield hij onder meer de nul tegen de latere kampioen Olympiakos. Dat Antwerp kwam aankloppen, was voor Verhulst geen enorme verrassing, want de voorbije jaren was hij er al meermaals in beeld. Nu is het er uiteindeli­jk toch van gekomen. De heeft er zo een ervaren keeper bij, die goed is voor tweehonder­d duels in de Belgische eerste klasse. Hij kwam eerder al uit voor Beveren, Genk, Willem II, STVV, Lokeren en Smyrnis. Op de Bosuil kan hij doublure worden van Jean Butez.

Great Old

 ?? FOTO RR ?? Overmars schudt de hand van Christophe­r Scott.
FOTO RR Overmars schudt de hand van Christophe­r Scott.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium