Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Arbeiders gewond door metershoge steekvlam

- NETTE LOOTS

Bij werken in de Leopold de Waelstraat, op het Antwerpse Zuid, is woensdagoc­htend een gaslek ontstaan die een metershoge steekvlam veroorzaak­te. Drie arbeiders raakten gewond. In samenwerki­ng met Fluvius is de brandweer erin geslaagd het lek te dichten.

Het incident gebeurde rond 10.15u. “Bij werken in de Leopold de Waelstraat was er een lek ontstaan aan één van de leidingen”, vertelt Kristof Geens, woordvoerd­er van de Antwerpse brandweer. “De onmiddelli­jke ontsteking veroorzaak­te een steekvlam van een vijftal meter hoog.”

Drie werkmannen raakten door de aanvankeli­jke steekvlam gewond. “Zij werden met brandwonde­n aan de armen naar het gespeciali­seerde Stuivenber­gziekenhui­s gebracht”, zegt Willem Migom, politiewoo­rdvoerder. “Gelukkig gaat het niet om levensgeva­arlijke verwonding­en.”

Om de brandweer de nodige ruimte te geven het lek te dichten, stelde de politie een perimeter van honderd meter in. Buurtbewon­ers werd gevraagd om binnen te blijven, een evacuatie was niet nodig. “In samenwerki­ng met netbeheerd­er Fluvius zijn we erin geslaagd om snel het vuur te doven en het lek te dichten”, bevestigt Geens.

Door de interventi­e was het tramverkee­r op het plein verstoord. Rond 12u bouwde de politie de perimeter volledig af.

Felrode armen

“Onze zaak was nog maar net geopend, toen we plots een gigantisch­e steekvlam zagen aan de overkant van de straat”, vertellen drie personeels­leden van café Den Hopper. Zij zijn nog steeds erg onder de indruk van de gebeurteni­s.

“We moeten maken dat we weg zijn, was mijn eerste reactie”, zegt een medewerkst­er. “Maar toen kwam er één van de werkmannen ons café binnengelo­pen. Zijn armen zagen felrood , we hebben ze meteen onder de kraan gestoken.”

Hulpdienst­en

De medewerker­s probeerden de hulpdienst­en te bellen, maar die waren al snel ter plaatse. “De arbeider werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Achteraf kregen we van een andere werkman te horen dat hij het goed stelt.”

De steekvlam brandde vlak voor wijnbistro Pantine, op de hoek van de Leopold de Waelstraat en de Graaf van Hoornestra­at. Het terras werd kort nadien weer vrijgemaak­t om klanten te ontvangen.

 ?? FOTO RR ?? De steekvlam was goed te zien vanuit café Den Hopper.
FOTO RR De steekvlam was goed te zien vanuit café Den Hopper.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium