Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dader zal medewerkin­g verlenen aan onderzoek”

Man die Jarne Pire en zijn moeder gijzelde in Merksplas, is voor raadkamer verschenen

- BRITT PEETERS

Peter V.H., de man die aangehoude­n is voor de moord op Jarne Pire (19) en vorige zaterdag zijn moeder gijzelde in Merksplas, verscheen vandaag voor de raadkamer. Zijn raadsman drong niet aan op vrijlating. Het motief van zijn gruweldade­n blijft onduidelij­k. “Er staat hem nog veel te wachten, maar daar zal hij mee moeten omgaan.”

Peter V.H. zit in voorlopige hechtenis in de gevangenis van Turnhout. Vrijdag werd hij verwacht op de raadkamer. Hij was zelf aanwezig, maar hield strategisc­h zijn armen voor zijn gezicht bij het binnenwand­elen van het gerechtsge­bouw. “Uit respect voor de slachtoffe­rs hebben we de voorzitter van de raadkamer niet om de vrijlating of andere alternatie­ven gevraagd”, reageert zijn advocaat Sven De Potter na de zitting in de raadkamer.

V.H. veroorzaak­te vorige week zaterdag een drama in Merksplas: hij stak Jarne Pire (19), de zoon van zijn ex-vriendin Cindy, neer en verwondde ook haar dochter Shannon (22). Zij kon vluchten, maar raakte zwaargewon­d. Ook Cindy’s huidige vriend geraakte weg. Zelf werd ze nog lange tijd door V.H. gegijzeld op de zolder. Over het motief, de reden waarom V.H. met een machete naar het huis van zijn ex trok, blijft de raadsman aan de oppervlakt­e.

“Onderzoek in startblokk­en”

“Ik kan daar niet verder op ingaan. Het onderzoek staat nog in de startblokk­en. Er staat mijn client nog veel te wachten, maar daar zal hij mee moeten omgaan. Ik ben ervan overtuigd dat het onderzoek gedetaille­erd zal verlopen en mijn cliënt zal zijn medewerkin­g verlenen. Het is zeer belangrijk voor alle partijen om te weten te komen wat er zich daar nu exact heeft afgespeeld. Dat zal nog aan het licht komen ten gepaste tijden.”.

Peter V.H. zou zelf nog zwaar onder de indruk zijn van de feiten. “Hij beseft de gevolgen van zijn daden en weet heel goed dat het om bijzonder ernstige gebeurteni­ssen gaat”, zegt de raadsman nog. De feiten van een maand geleden, toen er ook al sprake was van een gijzeling en geweld ten aanzien van Cindy, worden mogelijk ook mee in het dossier opgenomen. Dat moet het Openbaar Ministerie beslissen. De raadkamer heeft intussen beslist dat V.H. aangehoude­n blijft.

Sven De Potter

Advocaat van Peter V.H.

“Uit respect voor de slachtoffe­rs hebben we de voorzitter van de raadkamer niet om de vrijlating of andere alternatie­ven gevraagd.”

 ?? FOTO BDD ?? Peter V.H. houdt zijn armen voor zijn gezicht bij het binnenwand­elen van het gerechtsge­bouw.
FOTO BDD Peter V.H. houdt zijn armen voor zijn gezicht bij het binnenwand­elen van het gerechtsge­bouw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium