Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voorlopig geen objectieve elementen die op prikincide­nt kunnen wijzen”

Onderzoek naar ‘needle spiking’ tijdens wedstrijd KV Mechelen-racing Genk

-

Het onderzoek naar sporen van ‘needle spiking’ tijdens de voetbalwed­strijd KV Mechelenra­cing Genk die plaatsvond op 21 mei, heeft nog niets opgeleverd. “Deskundige­n hebben voorlopig geen prikletsel­s of tekenen van vergiftigi­ng kunnen vaststelle­n”, zegt het Antwerpse parket.

de wedstrijd waren veertien mensen onwel geworden. Acht onder hen werden naar het ziekenhuis overgebrac­ht, de anderen kregen verzorging in een Ehbo-post in het stadion. Omdat verschille­nde mensen spraken van een prik die ze hadden gevoeld, werd al gauw rekening gehouden met een geval van ‘needle spiking’: het vliegensvl­ug toedienen van een bepaalde stof met een injectiena­ald. Een fenomeen dat de voorbije jaren ook al opdook op festivals en fuiven in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, vaak met de intentie om het slachtoffe­r te verdoven en eventueel te misbruiken.

Politie en parket namen de zaak meteen zeer ernstig en er werd zelfs een onderzoeks­rechter op de zaak gezet. “Er zijn uitvoerige medische onderzoeke­n uitgevoerd op de slachtoffe­rs, en de politie analyseerd­e de beelden van de bewakingsc­amera’s in het stadion zeer grondig. De deskuntijd­ens digen konden evenwel geen prikletsel­s of tekenen van vergiftigi­ng vaststelle­n. Bij sommige mensen zijn wel priksporen teruggevon­den, maar die konden ook een andere oorzaak hebben zoals een beet van een insect”, laat het parket van Antwerpen weten. “Op dit moment zijn er nog geen objectieve elementen aangetroff­en die kunnen wijzen op het prikken met een spuit of het toedienen van stoffen.” Het onderzoek is wel nog niet afgesloten. “Dat wordt de komende weken verdergeze­t met onder meer een doorgedrev­en toxicologi­sch onderzoek. De resultaten verwachten we in de loop van juli.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium