Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beloning voor goed seizoen tot op heden”

21-jarige Xander Geysels pakt na lange tijd eindelijk nog eens een overwinnin­g

-

Ondanks het feit dat Xander Geysels afgelopen zondag zonder de minste ambitie om te winnen naar Asse-relegem was afgezakt, speelde hij het toch klaar om verrassend uit te pakken en zijn eerste zege van het seizoen te laten optekenen.

“Ik had de nachten voorafgaan­d aan de wedstrijd amper een oog dichtgedaa­n”, verduideli­jkt de 21-jarige belofte uit Kontich. “Een trouwfeest en een festival hadden me twee nachten wakker gehouden en ik had ook nog een nachtje doorgedaan voor mijn examens. Mijn doel was dan ook om in de wedstrijd in Asse-relegem gewoon wat mee te bollen om de conditie wat op peil te houden.”

“De eerste ontsnappin­g van de dag miste ik, maar toen alles weer bijeen was gekomen, heb ik me niet meer laten verschalke­n omdat de benen onverwacht vrij goed voelden. In de laatste ronde heb ik gereageerd op iemand die er in zijn eentje vandoor was gegaan. Ik voelde na een tijdje dat het beste bij mijn metgezel eraf was. In de laatste rechte lijn heb ik meteen vol gas gegeven en ik won al bij al vrij gemakkelij­k met enkele lengten voorsprong.” “Deze zege zie ik als een beloning voor mijn goed seizoen tot op heden. Ik reed al enkele keren top tien en liet naar mijn gevoel ook al twee mogelijke overwinnin­gen ontglippen. Top ben ik zeker nog niet, dat was door het schoolwerk ook niet mogelijk. Ik ga er dus vanuit dat ik deze zomer nog heel wat groeimarge heb.”

BK ploegentij­drijden

Zaterdag rijdt Geysels in Bever en zondag wil hij zijn team WC Steeds Vooraan Kontich aan een mooi resultaat helpen in het BK ploegentij­drijden in het Limburgse Montenaken. Ploegleide­r Patrick Cools gelooft alleszins in een mooi resultaat.

“Met Senne De Meyer, Victor Van den Branden en Levi Jacobs beschikken we over het volledige podium van het PK tijdrijden van Antwerpen”, weet Patrick Cools. “Daar komen Jeno Grootjans en Xander Geysels, die allebei goed bezig zijn, nog bij. Tenslotte is er ook nog eerstejaar­s en karakterba­asje Robbe Smets. Onlangs in Frankrijk moest hij in enkele ritten al snel het peloton laten gaan, maar hij bleef telkens knokken om de finish te halen. Respect daarvoor. Als hij in de eerste ronde van 24 kilometer de ploeg wat kan ondersteun­en, zullen we heel tevreden zijn. Vorig jaar eindigden we als negende, maar ik geloof dat deze ploeg zonder tegenslag dicht tegen de top vijf aan kan leunen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium