Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rockband Status Quo verdrijft kilte op Casa Blanca

- BART ROGGEMAN

In schril contrast met het zomerse feestje dat woensdag plaatsvond, waren de weergoden Casa Blanca aan de Sint-bernardusa­bdij in Hemiksem donderdag minder goedgezind. Niettemin deden de mannen van Status Quo met hun gitaarwerk menig harten sneller slaan en hen hun jeugd weer herbeleven. De organisato­ren blikken alleszins al tevreden terug op het eerste luik.

Woensdag hadden achtereenv­olgens K3, Metejoor en Cleymans & Van Geel onder zomerse temperatur­en voor een feestje gezorgd met 2.500 tot 3.000 bezoekers. Donderdag waren de tribunes en weide een pak minder gevuld. Het natte en kille weer zette ongetwijfe­ld toch een rem op een grotere opkomst voor de optredens van Raymond van het Groenewoud en de legendaris­che Britse rockband Status Quo.

Jan Digneffe

FKP Scorpion Belgium

Kort voor Francis Rossi en co het podium moesten bestijgen, viel er nog een serieuze ‘drache’ uit de hemel, maar tijdens het optreden bleef het droog en wisten de rockers met hun hits en gitaren de kilte te verjagen. Het werd uiteindeli­jk een gemoedelij­k en gezellig feestje.

“Dat is wat we uiteindeli­jk ook beogen”, zegt Jan Digneffe van FKP Scorpion Belgium. “In een gemoedelij­ke sfeer de mensen een reeks concerten brengen in een uniek decor waarin de ziel van Casa Blanca toch voortleeft.”

“Want we merken dat die ziel hier onder de mensen nog altijd leeft. We zijn ook blij dat er grote respons kwam op de oproep naar vrijwillig­ers van lokale vereniging­en en organisati­es. Over de negen avonden zetten we 360 vrijwillig­ers in, allemaal uit de buurt. We vinden dit heel belangrijk zodat de Hemiksemna­ren zich hier betrokken bij voelen, dat het toch iets van hun is waar ze trots op kunnen zijn. Dat wij niet zomaar een of andere organisati­e zijn die hier eventjes alles komt inpalmen”, aldus Digneffe.

Meer verwacht

“Voor The Beach Boys en Status Quo hadden we qua opkomst toch wat meer verwacht. Maar het heeft ons ook een werkpunt opgeleverd dat we, zeker voor een meer specifiek publiek, toch wat breder moeten gaan”, sluit hij af.

‘‘Voor The Beach Boys en Status Quo hadden we qua opkomst toch wat meer verwacht.’’

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De mannen van Status Quo met hun stevige gitaarwerk.
FOTO JORIS HERREGODS De mannen van Status Quo met hun stevige gitaarwerk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium