Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met goed gevoel op stage naar Papendal

- BART D’HAENE

Zaterdagmi­ddag behaalde Westerlo een zuinige 2-0-overwinnin­g tegen eerstenati­onaler Patro Eisden Maasmechel­en. Enkele uren later ging de Israëlisch­e topclub Maccabi Tel Aviv met 2-1 voor de bijl. “We hebben veel geleerd uit deze dubbele confrontat­ie”, reageerde coach Jonas De Roeck tevreden. “Iedereen heeft speelminut­en gekregen en we zetten tactisch en technisch stappen vooruit.”

Maccabi Tel Aviv, dat in volle voorbereid­ing is op de tweede voorronde van de Conference League, was een waardige opponent en zeker in het eerste halfuur had Westerlo het niet onder de markt. “Dit soort wedstrijde­n zijn interessan­t. Het was een harde wedstrijd tegen een technisch sterke, snelle en

ploeg. We maakten het onszelf soms moeilijk, maar losten die problemen zelf ook op het veld op. Ik zag de inzet en mentalitei­t van vorig seizoen. In deze fase van de voorbereid­ing mag je er niet vanuit gaan dat alles vlot verloopt. Hard werken en de voetjes op de grond is het motto”, onderstree­pte De Roeck.

Fysiek

(grijnst). voetballen­de

“We proberen de spelers speelminut­en te geven en hen in verschille­nde formaties samen te laten spelen. Belangrijk is ook dat we ze allemaal fysiek in orde krijgen. Alle spelers zijn van nul begonnen en zo zie je maar dat jongens als N’Diaye en Keita volop kansen krijgen. Griffin Yow, die op een zucht van een contract staat, toonde zich. Al was hij soms te ijverig. Bryan Reynolds liet goede intenties zien. We kunnen niet verwachten dat ze zo ver staan als de andere spelers. Rubin Seigers voelde op de laatste training wat aan de adductoren, we hielden hem preventief aan de kant.” Sinan Bolat kwam zaterdag niet in actie. Hij kreeg rust.

Thomas Van den Keybus brak met een pareltje - een streep in de linkerhoek - de wedstrijd tegen Maccabi open. “De coach verwacht kwaliteit in dat soort fases en ik durf wel eens te trappen Maccabi was een stevige en stugge tegenstand­er die graag het duel opzocht. Deze wedstrijd was interessan­t omdat je in de Jupiler Pro League dikwijls dit type van wedstrijde­n zal spelen”, aldus de huurling van Club Brugge.

Gisteren in de late namiddag sloeg Westerlo zijn tenten op in het Nederlands­e Papendal voor een stage tot zaterdag. Chiki, Lloci, Mossi en Saka gaan niet mee op stage. Laatste aanwinst Nene Dorgeles is wel van de partij. De Turkse nieuwkomer Ravil Tagir zit nog in Turkije en sluit in het beste geval in de loop van de week aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium