Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lekke band van De Meyer voorkomt betere uitslag”

Beloften en elite 2: BK ploegentij­drijden

- (kle)

Steeds Vooraan Kontich knokt zich naar de tiende plaats

SV Kontich was met een sterk team naar Montenaken afgezakt en had zich voorgenome­n alles te geven om zo dicht mogelijk bij de eerste vijf te eindigen. Die ambitie werd niet helemaal ingelost, hoewel de ploegleidi­ng achteraf best tevreden kon zijn met de tiende plaats.

“We wisten vooraf dat de top vijf halen een onbegonnen zaak was met onder meer continenta­le teams als Wallonie Bruxelles en Lotto-Soudal aan het vertrek”, vertelt ploegleide­r Patrick Cools. ”Toch wilden we onze huid duur verkopen en dat hebben onze renners ook gedaan. Van onze eerstejaar­s Robbe Smets hoopten we dat hij in de eerste ronde van 24 kilometer de vijf anderen van dienst kon zijn door enkele kopbeurten voor zijn rekening te nemen. Dat leek echter nog iets te hoog gegrepen voor die jongen. Geen verwijt naar hem toe, maar dat maakte het voor de anderen nog wat lastiger natuurlijk. Victor Van den Branden, Levi Jacobs, Jeno Grootjans, Xander Geysels en Senne De Meyer staken echter een tandje bij en deden het meer dan goed. Deze laatste was als provinciaa­l kampioen onze sterke man, maar uitgereken­d hij kende pech op een viertal kilometer van het einde.”

“Ik reed inderdaad lek op dat moment”, zegt De Meyer. ”Vervelend was vooral dat we toen nog maar met vier reden omdat Van den Branden iets daarvoor had moeten lossen. Toen ik geholpen werd met een nieuwe fiets passeerde hij mij en kregen de overblijve­nde drie te horen dat ze hem moesten opwachten. Voor mij was het immers te laat om nog voor het einde te kunnen aansluiten. Daardoor verspeelde­n we zeker meer dan een halve minuut. Dat bracht ons finaal een tiende plaats op. Gebeurt dat niet, dan had het wellicht een achtste plaats geweest. Dat was het hoogst haalbare”, aldus nog Wuustwezel­naar.

Voor de nieuweling­en (24ste) en juniores (18de) van Steeds Vooraan Kontich was het vooral ervaring opdoen. Meedoen voor de top tien wordt mogelijk voor volgend jaar pas een doelstelli­ng.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium