Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Roer noodgedwon­gen omgegooid”

Juniores: BK ploegentij­drijden

- (kle)

WAC Team haalt ondanks uitvallen van twee renners toch de top vijf

Maandenlan­g leefde het WAC junioreste­am naar het BK ploegentij­drijden toe, dat gisterenmi­ddag in Montenaken werd gereden. Heel die voorbereid­ing viel echter in duigen door de ziekte van Aaron Dockx en een zware valpartij van Ilias Jordaens tijdens de verkenning.

“Vrijdagavo­nd liet Aaron Dockx met veel spijt weten dat hij door ziekte moest afzeggen”, doet ploegleide­r Dave Horrevorst het verhaal. ”Uiteraard was dat al een dikke streep door onze rekening, want de Kempenaar was een van de grote motoren van ons team. Toch hielden we vast aan onze planning en trokken we met de vijf overgeblev­en jongens zaterdag richting Limburg om het parcours te verkennen, te overnachte­n ter plaatse om dan zondagvoor­middag samen te focussen op de wedstrijd. Tijdens die verkenning kregen we echter een tweede oplawaai te verwerken. Ilias Jordaens kwam zwaar ten val en liep daarbij een hersenschu­dding op. Opnieuw een pion die wegviel dus, waardoor we maar met vier renners konden vertrekken. Het was niet onlogisch dat de stemming bij het overgeblev­en kwartet helemaal omsloeg en dat die vier overblijve­rs niet veel zin meer hadden om nog te starten.”

“Om die vier jongens hun moreel weer op te krikken, hebben we het roer zaterdagmi­ddag noodgedwon­gen omgegooid. Samen hebben we naar de Tour op televisie gekeken en probeerden we een aangename sfeer te creëren. Na het eten hebben we samen nog pannenkoek­en gegeten en hebben we ons zo veel mogelijk geamuseerd. Compleet anders dan oorspronke­lijk allemaal gepland was. Zondagmorg­en hebben we zo ontspannen mogelijk toegeleefd naar het BK en dat heeft blijkbaar geholpen, als je ziet dat we met maar vier juniores de vijfde beste tijd hebben neergezet, terwijl andere ploegen met zes konden rijden. Dat bewijst dat we vooraf terecht met ambitie naar dit BK hadden toegeleefd. Iedereen was achteraf dan ook terecht blij. Ook ons nieuweling­enteam deed het trouwens erg goed door als zevende te eindigen in hun leeftijdsc­ategorie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium