Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Legaal sekscircui­t is zo goed als dood”

Iconisch luxebordee­l Club Diana in Zundert kondigt definitiev­e sluiting aan

- (ho)

Het roemruchte luxebordee­l Club Diana net over de grens in Zundert gaat over twee weken definitief dicht. Dat hebben de eigenaars vrijdag bekendgema­akt aan het eigen personeel, onder wie vijftien dames van plezier.

Volgens de uitbaters is er geen geld meer te verdienen in het legale sekscircui­t. Club Diana is in onze contreien mogelijk nog bekender onder de oude naam Sauna Diana, die tot diep in de Kempen reclame maakte door middel van grote publicitei­tsborden met daarop een zwoel kijkende jongedame. Maar de chique seksclub net over de grens ten noorden van Hoogstrate­n onderschei­dde zich vooral van gelijkaard­ige etablissem­enten dankzij zijn wielerbus.

De uitbaters – de ouders van de huidige zaakvoerde­rs – sponsorden een plaatselij­ke wielerploe­g. Om de renners een deftige ruimte te geven om zich voor of na de wedstrijd om te kleden richtten ze een oude Engelse dubbeldekk­er speciaal in. Nog meer dan de originele ingeving die later in het wielerwere­ldje algemeen navolging zou krijgen, was het wellicht de halfnaakte dame op de flanken die de meeste aandacht trok. Een opvolger van de oorspronke­lijke

bus brandde eind vorig jaar nog uit naast de E19. Onverwacht einde

Dat de broers Siemons op 15 juli finaal de stekker uit Club Diana trekken, komt vrij onverwacht. Volgens de uitbaters zijn er nog wel klanten genoeg, maar is er een tekort aan dames die hen aan hun trekken moeten laten komen. “Ze zoeken liever de illegalite­it op, omdat ze daar meer kunnen verdienen of zonder paspoort kunnen werken”, stelt ex-renner Jan Simoens in de Nederlands­e media. Zo komt er een einde aan 44 jaar bewogen geschieden­is.

 ?? FOTO GREGORY VAN GANSEN ?? Jan Simoens ex-renner en een van de broers die Club Diana uitbaten, bij de vroegere wielerbus.
FOTO GREGORY VAN GANSEN Jan Simoens ex-renner en een van de broers die Club Diana uitbaten, bij de vroegere wielerbus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium