Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hele zomer lang yoga in Sint-Jacobskerk

- (lava)

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatri­monium (KIK) en de Belgische Yoga Federatie organisere­n in juli en augustus elke woensdagav­ond een yogasessie in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen. Het initiatief kadert binnen de Erfgoed Challenge waarmee het KIK kunstschat­ten en monumenten uit het verleden onder de aandacht wil brengen.

Vanaf 6 juli kunnen yogabeoefe­naars elke woensdagav­ond om 20u terecht in de Sint-Jacobskerk, telkens voor een sessie van anderhalf uur. Iedereen is welkom, ervaring is geen vereiste. Elke les wordt namelijk zo ingericht dat zowel beginners als ervaringsd­eskundigen aan hun trekken komen. Tussen 20u en 21.30u zullen de deuren van de kerk gesloten blijven voor pottenkijk­ers.

Volgens de organisati­e is de SintJacobs­kerk de geknipte plaats voor een yogasessie. Deelnemers kunnen in alle rust en sereniteit erfgoed beleven. Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatri­monium hoopt via brede participat­ie een betere zorg te bieden aan het erfgoed en het veilig te stellen voor toekomstig­e generaties.

Wie graag een sessie wil meepikken, moet daarom ook minstens 10 euro bijdragen. Dat geld wordt in eerste instantie gebruikt om de kosten te dekken, maar wie dat wil, mag via vrije bijdragen of schenkinge­n nog meer geld in het laatje brengen.

“Dat is noodzakeli­jk”, klinkt het bij het KIK. Het ingezameld­e bedrag zal gebruikt worden voor de conservati­e en restaurati­e van de Rubenskape­l, waarvoor eerder ook al een crowdfundi­ng op poten werd gezet. De kapel, tevens de laatste rustplaats van Pieter Paul Rubens, bevat namelijk een heleboel kunstwerke­n die spoedig gerestaure­erd moeten worden.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De Sint-Jacobskerk.
FOTO JAN VAN DER PERRE De Sint-Jacobskerk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium