Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Glazenwass­er doodde liefdesriv­aal in Lokeren niet “per ongeluk” maar veeleer als executie

- (cds, mkm)

Het lijkt er hoe langer hoe minder op dat glazenwass­er Stijn M. (39) uit Eksaarde zijn rivaal Frank D.V. (42) “per ongeluk” heeft doodgescho­ten, zoals hij nochtans in zijn verklaring laat uitschijne­n. Slachtoffe­r Frank D. kreeg namelijk een kogel in de borst en één in het achterhoof­d. Welgemikt en doelbewust, als een executie, vernemen we uit goede bron.

Het minste wat gezegd kan worden is dat de verklaring van glazenwass­er Stijn M. onder druk komt te staan. Beide mannen zouden elkaar die maandagoch­tend getroffen hebben in het Speelbos in Eksaarde, waar Frank de honden uitliet. Stijn M. had een wapen mee en wou zichzelf van kant maken – zo beweerde hij althans – omdat zijn minnares terug ingetrokke­n was bij haar man Frank. De vrouw koos voor haar gezin en haar kinderen en dat kon de glazenwass­er, die zelf een zoon heeft, niet verkroppen. “Hij kon die breuk niet aan. Hij huilde steeds en werkte niet meer”, klinkt het in zijn familie.

Nu blijkt dat Frank D.V. wel heel precies in de borst getroffen werd en in het achterhoof­d. Er zouden mogelijk wel drie kogels afgevuurd zijn maar slechts twee troffen raak. Het lijkt wel duidelijk dat de kogels welgemikt en doelbewust zijn afgevuurd, om te doden. Die bevinding klopt ook met de intenties die Stijn M. na de breuk al had geuit. “Als ik haar niet kan krijgen. Dan niemand”, zou hij gezegd hebben. Wat duidelijk een bedreiging is aan het adres van Frank D.V. Op de vraag van de speurders aan Stijn M. hoe het kan dat hij ‘per ongeluk’ drie kogels afvuurde, kwam ook geen duidelijk antwoord van de verdachte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium