Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit pand was niet meer wat we zochten”

Antwerps Kookhuis verhuist naar Leopoldstr­aat

- (lava)

Na bijna drie decennia in de Kasteelple­instraat verhuist kookwinkel Antwerps Kookhuis naar de Leopoldstr­aat. Het pand in de Kasteelple­instraat wordt afgebroken. Maar erg vinden de uitbaters dat niet. “De nieuwe locatie is op alle vlakken interessan­ter.”

“We zitten ondertusse­n al een kleine dertig jaar in ons huidige pand op de hoek van de Terninckst­raat en de Kasteelple­instraat. Sinds we te horen kregen dat het gebouw binnenkort tegen grond zal gaan, zochten we naar een nieuwe locatie. En die vonden we ondertusse­n in de Leopoldstr­aat”, vertelt winkelvera­ntwoordeli­jke Nathalie Korta Van Hoorebeeck (36).

Meer passage

“Voor trouwe klanten verandert er niet al te veel, want eigenlijk liggen beide winkels op een boogscheut van elkaar. Het aanbod blijft en het pand heeft een vergelijkb­are oppervlakt­e als onze huidige winkel. Maar de nieuwe winkel oogt uiteraard veel mooier.

We zaten bovendien al een tijdje met een verhuis in ons hoofd. De nieuwe locatie is op commerciee­l vlak bijvoorbee­ld veel interessan­ter voor ons. Er is meer passage en bezoekers kunnen hun wagen

er eenvoudige­r kwijt.”

En toch slaat het Antwerps Kookhuis de deur in de Kasteelple­instraat niet helemaal achter zich dicht. “We huren nog een pandje in de straat, op nummer negen. Daar zullen we onze outlet van de hand proberen te doen. We blijven de komende weken trouwens nog even open hier. Antwerps Kookhuis verhuist namelijk pas de eerste week van november. We doen dat van dag op dag, dus zullen we de winkel in de Kasteelple­instraat openhouden tot we opengaan in de Leopoldstr­aat.”

“Het dertigjari­g jubileum hebben we net niet gehaald hier, maar dat vieren we dan gewoon in onze nieuwe winkel. Het Antwerps Kookhuis zal de komende jaren steevast deel blijven uitmaken van het Antwerpse winkelland­schap.”

 ?? FOTO PDR ?? Het Antwerps Kookhuis trekt weg uit de Kasteelple­instraat.
FOTO PDR Het Antwerps Kookhuis trekt weg uit de Kasteelple­instraat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium