Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boompjes gesneuveld na boemelnach­t

Burgemeest­er doet oproep voor getuigen vandalisme

-

Dankzij het prachtig zomerweer werd het een mooie editie van Pulderbos-kermis. Spijtig genoeg sneuvelden er wel een achttal jonge boompjes op het dorpsplein en langs de Pulsebaan. “Onze mensen van de groendiens­t hebben zo veel moeite gedaan om die boompjes de droge zomer door te helpen, en dan gebeurt er zoiets”, zucht burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V), die getuigen oproept om zich te melden.

Jobstudent bij de gemeente Zandhoven, Neel De Voght uit Pulderbos, zat zelf tot één uur ’s nachts op de kermis, maar om halfacht ’s morgens stond hij al mee het plein op te kuisen, net als

Ronny Marinus. Rond 10u waren de sporen van vier dagen kermis al zo goed als weggewerkt. Zelfs de tent was al bijna afgebroken en ook de kermisattr­acties waren al weg. Vroeger moest het gemeentepe­rsoneel met een bladblazer duizenden plastieken wegwerpbek­ers bijeenblaz­en. Nu werd er gebruikgem­aakt van herbruikba­re bekers, waardoor er minder afval was. Of Neel iets interessan­ts gevonden had? “Jetons en wat geld”, lacht hij. “Zondag vonden we een gsm, maar die is al terug bij de eigenaar.”

Vandalisme Spijtig genoeg was er na de boemelnach­t met de emmertjesf­uif,

traditione­el de afsluiter van Pulderbos-kermis, ook een spoor van vandalisme te melden. Vooral de jonge boompjes die de gemeente had aangeplant langs de Pulsebaan moesten het ontgelden. Ook de twee jonge lindes die werden aangeplant aan de rand van het dorpsplein nadat de twee andere waren omgewaaid, werden afgeknakt.

“Het is triestig dat enkelingen zo’n vrolijk feest verpesten”, zegt burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V). “Die boompjes langs de Pulsebaan hebben we in de coronaperi­ode aangeplant, toen er heel weinig plantgoed beschikbaa­r was. Ze waren dunner dan we hadden gewild, maar door de goede zorgen van onze groendiens­t waren ze goed ‘in de was’ geraakt en waren de stammetjes nu toch al wat dikker. Ze kregen ook drinken via waterzakke­n om de droogte te overleven. Wij planten deze bomen aan in het kader van het klimaat, als toekomstbo­men. Als we ervan uitgaan dat enkele jongeren dit gedaan hebben al mogen we dat natuurlijk niet automatisc­h doen - vind ik het spijtig dat zij niet inzien dat wij dit voor hun toekomst doen.”

Na de oldiesnigh­t maandag waren er ook al een boompje en een vuilbak in de Heirbaan in Pulle gesneuveld. Er werd ook een betonnen straatnaam­bord omver getrokken.

Getuigen die meer weten over de boomknakke­rs, mogen altijd mailen naar burgemeest­er@zandhoven.be

 ?? FOTO KMA ?? De twee nieuw aangeplant­e lindes op het dorpsplein hebben de kermis niet overleefd.
FOTO KMA De twee nieuw aangeplant­e lindes op het dorpsplein hebben de kermis niet overleefd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium