Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zondag is het weer feest in Francorcha­mps

HEET VAN DE TONG...

- PATRICK HUYBRECHTS, WILLY VAN CAMP, JOERI AMELINCKX, KRIS DE RUYTER, RON VAN DE WAL, PAUL VAN HERCK, WILFRIED VAN GESTEL, HILDE MARIëN, JEFF VAN NOOTEN, BRUNO JANSSEN,

Vraag en aanbod

Zeker weten! Indien er geen vraag is, zal er ook geen aanbod zijn. Tevens zal het verkeer dan ook veiliger zijn.

Zero tolerance

BERCHEM

Geen onschuldig product

Dat is gewoon gezond verstand. Als het aankopen van dat spul illegaal is – en dat is nog steeds zo – dan moeten de aankopers daar ook voor gestraft worden. Cocaïnesnu­ivers zijn geen ‘slachtoffe­rs’. Daarvoor is die rotzooi veel te duur en behoren de gebruikers te vaak tot de ‘elite’. Cocaïne is geen onschuldig product. Het gedrag van de snuivers heeft ook een negatieve impact op de hele maatschapp­ij. Hopelijk zal meester Luyckx in zijn verdedigin­g van deze arme ‘slachtoffe­rs’ dan niet alles uit de kast halen om ze er met een vrijspraak­je vanaf te laten komen ...

SCHOTEN

Maak coke legaal

Je kunt iemand die sporadisch eens tijdens het weekend een lijntje coke gebruikt, toch bezwaarlij­k een verslaafde of een crimineel noemen? Maak coke legaal en verdeel het via de apothekers. Dan ken je de identiteit van de gebruikers en kun je de verslaafde­n beter en eventueel persoonlij­k opvolgen en begeleiden. Bovendien breng je op deze manier ook het criminele milieu een harde slag toe. Gebruikers zullen er altijd zijn. Dit kun je niet uitroeien ...

KRUIBEKE

Zolang de vraag naar drugs blijft bestaan, zal ook het probleem blijven woekeren. Aangezien drugs tot nader order verboden zijn, is nultoleran­tie noodzakeli­jk. Dus ja, strenge straffen handhaven voor bezit, gebruik en dealen.

EKEREN

Hypocriete pretentie

Ik vind dit van veel pretentie getuigen voor een advocaat die de grootste criminelen verdedigt. Die eventueel zwaar gestrafte gebruikers zal hij vervolgens ook wel weer verdedigen. Voor Kris Luyckx dus een winwinsitu­atie.

ANTWERPEN

Niet realistisc­h

In theorie mooi, maar niet realiseerb­aar, vrees ik. Als je hiermee het gebruik en de verkoop serieus kunt terugdring­en, voor mij niet gelaten. Vergeet niet dat veel gebruikers verslaafd zijn. Straffen alleen helpt dan niet. Wel aangepaste zorg en begeleidin­g, op hun kosten welteverst­aan, om er vanaf te geraken.

VOSSELAAR

Zwaar beboeten

Het wordt inderdaad tijd dat zij die de handel in stand houden, aangepakt worden. Iedereen die drugs gebruikt, is even crimineel als zij die zorgen voor de aanvoer. Breng de gebruikers in het openbaar en zorg ervoor dat ze beboet worden in dezelfde verhouding als verkeersov­ertreders.

Als ik met mijn wagen onder invloed van alcohol rijd, of ik rij te hard, dan krijg ik een boete om ‘u’ tegen te zeggen. Als drugsgebru­ikers op dezelfde manier worden aangepakt, zullen ze twee keer nadenken alvo- rens te gebruiken. En zodra er geen vraag meer is, zal het aanbod snel slinken en zijn we op termijn van deze grote rotzooi af.

BRECHT

Komende zondag is weer een absolute hoogdag voor de autosportl­iefhebbers in België en omstreken. Dan wordt op het circuit van Spa-Francorcha­mps de Grand Prix Formule 1 van België 2022 wordt verreden. Het is intussen al de veertiende F1-race van het seizoen … en hopelijk niet de laatste in België. Met dit beeld blikken we heel even terug op de rijke F1-geschieden­is van ‘het mooiste circuit ter wereld’.

Energie anders betalen

Waarom kunnen wij het correcte bedrag van onze verbruikte energie niet elke maand betalen, zoals in andere landen? Met de digitale meter weten ze perfect hoeveel we verbruiken. Zo zouden we onze betaling kunnen spreiden, weten we of we te veel verbruikt hebben, of we het juiste tariefplan hebben, enzovoort. Voor de verbruiker enkel voordelen. En vooral geen verrassing­en bij de eindafreke­ning.

SCHOTEN

Marketingb­lunder van VRT

De VRT-directie moet wel in een spreekwoor­delijke ivoren toren zitten wanneer zij de populaire Radio 2 haar regionale zendtijd ontneemt. Met heel velen luisteren wij naar de regionale nieuwtjes en feiten, aangebrach­t door gewone en buitengewo­ne lokale mensen en gepresente­erd door vriendelij­ke profession­als die dicht bij de mensen staan. Van een marketingb­lunder gesproken: dit is er een van formaat.

PULDERBOS

Van privé naar onderwijs …

Vier jaar geleden heb ik gereageerd op de oproep van de regering om vanuit de privé naar het onderwijs over te stappen door nog eerst een diploma van bachelor wiskunde te behalen. De voorbije twee schooljare­n heb ik honderden spontane sollicitat­iebrieven verstuurd. Nooit kreeg ik een reactie. De voorbije zomer ben ik van strategie veranderd en heb ik telkens onmiddelli­jk gereageerd als er een vacature op de site van de VDAB verscheen. Ook deze manier van werken brengt voorlopig niets op. Als ik op 1 september niet aan de slag kan als leerkracht wiskunde, stap ik terug naar de privé. Wel veel minder vakantie, maar ook veel meer respect ...

MOL

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium