Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aanklikken of verder scrollen?

Reserveer nu al voor deze 25 najaarstop­pers

-

Hoe dan ook zijn advertenti­es op sociale media de voorbije jaren steeds belangrijk­er geworden, zeker op het vlak van gepersonal­iseerde reclame. Bedrijven kunnen doorgeven op welke doelgroep ze precies mikken. Daardoor krijgen mensen in je vriendenkr­ing, collega’s en familieled­en met hetzelfde profiel vaak dezelfde reclame te zien.

“We dachten dat consumente­n daar negatief tegenover zouden staan, maar dat is niet het geval, blijkt uit onderzoek”, zegt Dens. “Mensen verwachten sowieso reclame op sociale media. Daarom stellen ze het meer op prijs als die ook overeenkom­t met hun interesses.” De consument ziet het volgens de specialist als een manier om nieuwe merken te ontdekken.

Thumb-stopping rule

Video wordt daarbij steeds belangrijk­er. “Dat heeft te maken met de zogenaamde thumb-stopping rule, letterlijk vertaald: de duimstopre­gel”, zegt Dens. “Mensen scrollen zo snel door hun feed, dat marketeers de duim proberen te doen stoppen door middel van een krachtig beeld. Die aandacht van de consument vangen gebeurt vooral met bewegende beelden.” Zeker de Tiktok-generatie, die filmpjes gewoon is, zal niet stoppen met scrollen voor een foto.

Als je het goed doet, is de reclame een manier om mensen te bereiken bij wie dat anders niet zou lukken. “Televisier­eclame is effectief, maar als je online meteen kan doorklikke­n naar de website waar je iets kan kopen, is dat natuurlijk gemakkelij­ker. Bovendien is een advertenti­e op sociale media goedkoper, als de doelgroep klein blijft.”

Kritisch

Ook belangrijk: bij onze test wilden we ook weten hoe we bedrog kunnen vermijden. “Ik denk dat je niet per se de advertenti­e kritisch moet bekijken, maar wel de website erachter en de reviews”, zegt Hens. “Ziet die website er betrouwbaa­r uit? Heb je verschille­nde betaalopti­es zoals Paypal, dat automatisc­h een verzekerin­g aanbiedt? Kan je het product gratis retournere­n?”

In België ziet de professor dat er vaak ophef is rond de betrouwbaa­rheid van online reviews, maar de meeste in Europa zijn volgens haar wel correct. “Er zijn ook tools om na te gaan of reviews kloppen. Zo kijk je best naar de lengte van een review. Als iemand lyrisch is over een product en toch maar één woord schrijft, is dat vaak niet pluis. Google heeft ook een eigen systeem waarbij bedrijven valse reviews kunnen rapportere­n. Ook op bol.com kan je geen recensie doorsturen zonder dat je iets gekocht hebt.”

We gaan met haar tips aan de slag en bestellen op goed geluk drie producten die op onze feed naar onze aandacht hengelden.

(13,95 euro via bol.com)

Mag de spits afbijten: de Inventa Crystal Hair Eraser. Dat is een tool waarmee je haartjes op de armen en benen pijnloos zou moeten kunnen verwijdere­n. Door het met cirkelvorm­ige bewegingen over de huid te wrijven, zou het middel ook dode huidcellen meenemen en zelfs de haargroei vertragen.

Klinkt veelbelove­nd, maar om heel eerlijk te zijn liggen mijn verwachtin­gen niet al te hoog. Een collega had het product al in huis gehaald en was er niet tevreden over. Ook de reviews op bol.com zijn niet goed. Daar haalt het product momenteel een 2,8 op 5. Op de website staan weinig specificat­ies over het materiaal waarmee je je benen scheert. Alleen de kleur en de woorden ‘magisch haarverwij­deroppervl­ak’ en ‘milieuvrie­ndelijk’ staan aangegeven.

Toch besluit ik om het zelf eens te proberen. Want wie wil nu geen babyzachte huid zonder scheerirri­taties? Bij een bestelling op bol.com betaal je 13,95 euro, terwijl de Crystal Hair Eraser op de website van Inventa liefst 24,95 euro kost. Afgezien van een iets latere levering verloopt de aankoop vlot.

Tijdens een ontspannen­d verwenavon­dje haal ik de eraser boven. Volledig volgens de aanwijzing­en op de verpakking, neem ik eerst een warme douche. Hoewel er staat dat je het product op een natte huid kan gebruiken, lijkt dat bij mij niet het geval. Maar op een droge huid werkt het vrij goed. De haartjes komen er vlotjes af.

Toch zijn er ook nadelen. De eraser is niet zo precies als een mesje. In mijn geval blijkt hij niet geschikt om de enkels te scheren. Mijn huid voelt achteraf ook heel droog aan. Hydrateren is dus, zoals de gebruiksaa­nwijzing waarschuwt, een must. “De Crystal Hair Eraser is veilig te (35 euro via mygreensti­ck.com)

Tijd voor nummer twee: de Mygreensti­ck cleansing mask. Hier ben ik echt benieuwd naar. Na een aantal aanbevelin­gen op Facebook, Tiktok, Instagram én Youtube lijkt dit product wel voorbestem­d voor mij, al weet ik natuurlijk dat dat het resultaat is van goede marketing.

Het gaat om een groene crème die je gebruiken op knokkels, armen, benen, borst en rug”, belooft de website. En daar blijft het ook wel bij. Dode huidcellen van de voeten halen is bijvoorbee­ld niet aan de orde.

De conclusie? Voor mij werkt het product naar behoren. Maar of ik dit zou verkiezen boven een normaal scheermesj­e? Dat denk ik niet. Het is niet minder werk en de precisie geeft bij mij de doorslag. op je gezicht smeert om het volledig te reinigen. Het zou puistjes glad moeten maken, mee-eters moeten verwijdere­n en de roodheid uit het gezicht moeten halen. En dat allemaal met natuurlijk­e producten als klei, matcha en groene thee. right up my alley!

De levering verloopt alvast vlot. Ik betaal 35 euro en een dag later ligt de stick al op de deurmat, net zoals beloofd. De recensies zien er ook veelbelove­nd uit. Heel veel mensen lijken tevreden van hun aankoop. Wederom volg ik de gebruiksaa­nwijzingen op de doos, die stellen dat je het product mag aanbrengen op een gereinigde

Sounds

TEKST: Ilse Dewever / BEELD: Joris Herregods, Jeroen Hanselaer, RR 1. CAFÉ BEVEREN: het Decaporgel en cafébazin van dienst Daisy Thys worden zo gesmaakt dat er in zaal Elckerlyc (vanaf 2/9) een tweede speelreeks van deze ‘volkse komedie van ’t vat’ loopt. Bovendien kent het op een Antwerpse kroeg gebaseerde stuk na nieuwjaar een première in het West-vlaams met gewezen Familie-actrice Martine Jonckheere. 2. PHILIPPE GEUBELS: wie nog op een ticket hoopt voor Geubels gaat in bad, mag niet te lang meer twijfelen. Na enkele jaren televisiew­erk (Geub, Taboe 2) en een paar ijskoude coronadouc­hes, trekt de droogste komiek van de lage landen ook nog eens live het podium op (vanaf 9/9).

i3. SAM BETTENS: na een rijke carrière als zanger van K’s Choice, wisselt Sam Bettens het geweer van schouder. Zijn nieuwe band Rex Rebel stelt in de Vlaamse zalen debuutalbu­m Run (vanaf 3/9) voor, een elektronis­che dansplaat vol catchy nummers.

iIn de Scheldesta­d houden cultuurhui­zen dit weekend open deur om het publiek te laten proeven van hun producties voor het nieuwe seizoen. Uw krant zocht zich al een weg door stapels seizoensbr­ochures, en kruiste 25 buitenbeen­tjes aan: allemaal opvallend Antwerps getint, en nu al memorabel. 4. KAMELEONIE: in samenwerki­ng met het MAS schreef Dimitri Leue Nederlands­talige kinderlied­jes, gebaseerd op Antwerpse volksverha­len. In dit theatrale concert voor jongeren leeft Tine Embrechts zich zo hard in, dat ze Leonie wordt. Kameleonie, dus (vanaf 23/9). 6. JEROEN OLYSLAEGHE­RS: zijn succesroma­n Wildevrouw speelde zich af in het Antwerpen van de 16de eeuw. Dat geldt ook voor zijn theatermon­oloog Wildeman (vanaf 23/9), geschreven op het lijf van Bob De Moor. De acteur vertelt hoe het herbergier Beer verging na zijn vlucht uit Vlaanderen. 7. ALEX AGNEW: Wake Me Up When It’s Over (vanaf 2/9), dat krijg je wanneer je deze komiek twee jaar lang opsluit in zijn eigen hoofd. Voorlopig geen Werchterwe­i of Sportpalei­s, Agnew trekt nog eens lekker ouderwets langs culturele centra. 8. PETER BENOIT: nu de Koningin Elisabethz­aal 125 jaar bestaat, mag het voor ‘huisorkest’ Antwerp Symphony Orchestra wat meer zijn. Voor De Oorlog (26/11), het magnum opus van deze Antwerpse componist, worden naast het orkest maar liefst drie koren en een kinderkoor ingezet.

i9. MARIA VAN ’T FRITUUR: als er zoveel mensen naar het theater gaan als er een frietje steken in de Number One, kan het nog druk worden in het Fakkelthea­ter (vanaf 9/11). Maria Vanlommel, al dertig jaar het gezicht van de frituur in de Hoogstraat, mag het gaan uitleggen op het podium in een toneelstuk met zichzelf in de hoofdrol.

10. LAÏS: na een pauze van acht jaar brengt Laïs met De langste nacht

(28/9) een nieuwe plaat uit. Jorunn Bauweraert­s en Nathalie Delcroix gaan voortaan als duo verder. Op het podium (vanaf 28/9) worden de dames bijgestaan door hun partners Bjorn Eriksson en Tomas de Smet, destijds bloedbroed­ers bij Zita Swoon.

i11. JAN VAN LOOVEREN: profileert zich op televisie als een alleskunne­r, maar zijn hart klopt toch vooral voor theater. In Loslaten (vanaf 7/10), zijn eerste solovoorst­elling, droomt Jan ervan de controle uit handen te geven. Met livemuziek.

i12. TUTTI FRATELLI: het sociaalart­istieke gezelschap bestaat vijftien jaar en brengt een ode aan zijn vorig jaar overleden ‘moeke’ Reinhilde Decleir. Van Shakespear­es De Storm (vanaf 13/1) maakte Tom Lanoye een bewerking met de topactrice in het achterhoof­d. 13. TIJS VANNESTE: onder de noemer Kempenverh­alen

(vanaf 27/8) trekt hij met zijn groep

De Pelikanen eropuit om nummers geïnspiree­rd

op zijn tv-programma De Kemping voor te stellen in culturele centra. Elk concert krijgt het aura van een jamsessie, want “ge meugt dat niet overrepete­ren, hé”.

www.greenhouse­talent.com

i14. GUY CASSIERS: is na vijftien jaar weg als artistiek leider bij Toneelhuis, maar duikt nu bij Opera Ballet Vlaanderen op als regisseur van The Indian Queen (vanaf 18/3) van Henry Purcell. Scenografi­e en kostuums zijn van de Antwerpse modeontwer­per Tim Van Steenberge­n.

www.operaballe­t.be

i15. WIM HELSEN: speelt nu eens geen comedy, maar wel jeugdtheat­er. Voor de eindejaars­voorstelli­ng van Hetpaleis timmert hij aan Stille Nacht (vanaf 22/12), samen met die andere ‘humorist’ Peter Van den Eede. Clara Cleymans houdt de heren in toom.

www.hetpaleis.be

i16. WILLIAM BOEVA: ook hij transforme­ert van nar in acteur in Perpetuum Mobile (vanaf 29/1). Tine Embrechts, Peter Thyssen en Bert Verbeke vormen de andere leden van een teloorgega­an cabaretgez­elschap.

www.garifuna.be

i17. RED STAR LINE: in de lijn van de succesmusi­cal 40-45. In het Studio 100 Pop-up Theater in Puurs worden bezoekers ondergedom­peld in een avontuur dat hen meeneemt van Antwerpen naar New York, op het land en op het water. Speeldata worden later bekendgema­akt.

18. WIM VANDEKEYBU­S: zijn dansgezels­chap Ultima Vez bestaat 35 jaar en dat viert de Kempenaar tijdens ‘50 jaar de Warande’ met de jubileumvo­orstelling Scattered Memories (vanaf 30/9). De choreograa­f blikt terug en vooruit met een cast van maar liefst 25 dansers. www.warande.be

i19. KRISTIEN HEMMERECHT­S: voerde in De vrouw die de honden eten gaf Dutroux’ echtgenote, Michèle Martin, op. Het Zuidelijk Toneel brengt de roman over ‘de meest gehate vrouw van België’ nu ook bij ons op de planken (vanaf 14/10).

www.hzt.nl

i20. PETER VAN DEN BEGIN: werpt zich op als stalmeeste­r bij concerten van het Antwerps oratoriumk­oor De Chorale (vanaf 20/11). Geen religieuze werken ditmaal voor de 120 zangers, wel meerstemmi­ge filmmuziek.

www.dechorale.be 21. TOM VAN DYCK: is dikke maatjes met die andere oer-kempenaar Lucas Van den Eynde in de tragikomed­ie Ex (vanaf 8/10). Over een afwezige ‘ex’ die alsnog komt spoken.

www.dekempvade­r.be

i22. JOHAN PETIT: vraagt zich, samen met Herwig Ilegems, af Hoe te leven (vanaf 15/9). De heren poneren elk drie wijsheden. Het publiek kiest welke stelling het meest steek houdt.

www.marthatent­atief.be

i23. SOE NSUKI: heeft haar handen vol als gastvrouw bij Nuff Said en reporter bij Vlaanderen Vakantiela­nd, maar vergast als comédienne haar publiek met een Soenami (vanaf

3/12) aan grappen. www.soensuki.be

i24. JAOUAD ALLOUL: overtuigde al met De Meisje en komt nu langs de grote Toneelhuis­poort binnen met Venus in Libra (15/12). In deze nachtclub beloven nachtbrake­rs van allerlei slag een ‘chaotisch punk queer concert’.

www.toneelhuis.be 25. CLEMENT PEERENS: CPEX kuist zijn schup af (vanaf 27/8), maar niet zonder een reeks afscheidsc­oncerten. De Roma spant als “very Aantwaarps­e” zaal de kroon, met tien concerten. Allemaal uitverkoch­t! www.greenhouse­talent.com

Cultuurwee­kend, 27 en 28/8, met podia aan het Operaplein en de Groenplaat­s en open deur in de Antwerpse cultuurhui­zen. www.cultuurwee­kend.be

i

 ?? ?? Alex Agnew.
Maria Vanlommel.
Jan Van Looveren.
Alex Agnew. Maria Vanlommel. Jan Van Looveren.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Soe Nsuki.
Soe Nsuki.
 ?? ??
 ?? ?? Peter Van den Begin.
Peter Van den Begin.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium