Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ga er alles aan doen om speelklaar te geraken”

“Gebrek aan automatism­en is geen excuus”

- KRISTOF GABRIELS

Met eerstenati­onaler SK Heist ontvangt Stefan Verbist zondag niet alleen zijn exclub. Het is ook meteen de laatste horde voor Cappellen op weg naar de zestiende finales en de bijhorende affiche tegen een eersteklas­ser. Een motivatie geen gebrek dus.

Na Torpedo Hasselt, Sint-lenaarts en Linden in de vorige bekerronde­s wacht dit weekend met Heist voor het eerst een ploeg die hoger speelt dan Cappellen. “Dat maakt Heist ook meteen de favoriet”, vertelt de 25-jarige Stefan Verbist. “Al gaan we onze huid wel heel duur verkopen. De affiche tegen een eersteklas­ser is tenslotte bijzonder dichtbij nu. Bovendien is de beker toch altijd iets speciaal. Je ziet bijvoorbee­ld elke week verrassing­en en daar gaan wij ook voor proberen te zorgen.” Het is wel nog maar de vraag of Cappellen dit weekend kan rekenen op Verbist. “Er is vorige week tegen Linden iets in mijn lies geschoten, waardoor de trainer me meteen naar de kant heeft gehaald omdat we geen risico‘s wouden nemen met het oog op de competitie die primeert. Anderzijds is het altijd leuk om tegen een exclub te spelen. Met onder meer Van Aerschot, Wijns, Troonbeeck­x en Orye ken ik er bijvoorbee­ld nog wel wat jongens. Daarom ga ik er ook alles aan doen om fit te geraken tegen zondag.”

Verbist speelde in totaal drie seizoenen bij Heist. “Ik heb er een heel mooie tijd beleefd. Alleen het laatste jaar was iets minder, omdat ik door een aantal blessures een pak minder aan spelen toekwam. Daarom ben ik toen ook vertrokken naar Temse. Na de fusie met Lokeren en een zware liesblessu­re ben ik dan bij Cappellen beland en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ze hebben me niet alleen alle tijd gegeven om weer fit te geraken nadat ik op het punt heb gestaan om te stoppen. Ze hebben me ook heel goed omringd, waardoor ik vorig jaar sinds lang weer plezier had op het veld.” Verbist hoopt dit seizoen even goed te kunnen doen met Cappellen. “We beschikken niet alleen over enorm veel kwaliteite­n. Het gaat ook alsmaar beter. Al zijn we er nog niet. Zo slikken we nog iets te veel onnodige tegengoals op dit moment en hebben we ook nog te veel kansen nodig om zelf te scoren. Op dat vlak wordt de match van dit weekend een heel goede test met het oog de competitie­start volgende week thuis tegen Diegem, want een sterke ploeg als Heist straft die missers ongetwijfe­ld genadeloos af.”

Rupel Boom heeft zijn competitie­start helemaal gemist. Na twee matchen staat de teller op nul punten. Zowel tegen Ninove als op Olympic Charleroi werd er terecht verloren en dat is toch zorgwekken­d.

“Onze competitie­start staat in schril contrast met onze bekercampa­gne”, stelt Matisse Thuys. “Daar lieten we twee ruime zeges optekenen, al speelden we tot dusver wel enkel tegen ploegen uit lagere reeksen. Dat is dus geen echte waardemete­r. De competitie is dat wel en daar lagen we twee keer onder. We moeten dringend ons niveau opkrikken want op Charleroi was het gewoon niet goed genoeg.”

Er wordt dan al snel gewezen het gebrek aan automatism­en omdat er een compleet nieuwe spelersker­n is. “Dat zou een excuus kunnen zijn, maar woensdag lag het daar niet aan. We verloren gewoon omdat we niet scherp genoeg waren. Een gebrek aan automatism­en kan zich uiten in slecht samenspel wanneer je aanvalt omdat je elkaar nog niet goed kent, maar als het aankomt op verdedigen en duels aangaan, is dat onzin. Dat is de basis. We waren gewoon te plat. Hopelijk trekt iedereen daar de nodige lessen uit.”

De beker lijkt nu wel zeer bijkomstig. “Zo zie ik dat niet. Uiteraard primeert de competitie maar we moeten de bekermatch op Francs Borains aangrijpen om iets goed te maken naar de supporters toe. Het zou mooi zijn mochten we deze ronde nog overleven en dan een leuke affiche loten tegen een eersteklas­ser. Ik ga ervan uit dat iedereen beseft dat we een tandje bij moeten steken, anders maken we zondag ook geen kans.”

 ?? FOTO MPICS ?? Stefan Verbist (links, op een archiefbee­ld) toont zich alvast strijdvaar­dig voor de match tegen zijn ex-ploeg: “Heist is favoriet, maar we gaan onze huid duur verkopen.”
FOTO MPICS Stefan Verbist (links, op een archiefbee­ld) toont zich alvast strijdvaar­dig voor de match tegen zijn ex-ploeg: “Heist is favoriet, maar we gaan onze huid duur verkopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium