Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met BK Aquabike zorgen we voor een primeur in België”

Voorzitter Raf Heylen zorgt met KTT voor weekend vol triatlonpl­ezier

-

Het Kempisch Triatlon Team (KTT) pakt elk jaar uit met een grootse organisati­e van triatlonwe­dstrijden. Vorig jaar plaatste KTT zowaar twee weekends op de kalender. Tweeduizen­d deelnemers konden toen hun energie kwijt. In 2022 beperken voorzitter Raf Heylen en zijn team hun activiteit­en tot één weekend, maar het programma zit wel helemaal vol. En KTT zou KTT niet zijn als het geen BK naar Viersel zou gehaald hebben.

“Dat we vorig jaar onze competitie­s moesten spreiden over twee weekends had alles te maken met het BK voor teams”, verklaart Raf Heylen. “Ook deze keer bieden we een gevarieerd programma aan, waardoor heel veel mensen kunnen proeven van de triatlonsp­ort. Zaterdagvo­ormiddag komt eerst de jeugd aan de beurt. ’s Namiddags wordt een manche van de T3 Series afgewerkt. De T3 Series is een competitie voor clubs over verschille­nde wedstrijde­n. Hier in Viersel hopen we met KTT goed te scoren. Onze vrouwen kunnen dicht in de buurt van het podium komen. En bij de mannen Divisie 2 brengen we een team met eigen jongeren in stelling. Ook zij zullen ons hopelijk aangenaam verrassen. Het is duidelijk dat de top van de Belgische triatlon aanwezig zal zijn, voor zover sommige atleten uiteraard geen internatio­nale verplichti­ngen hebben.” Zaterdag staat bol van de korte races, zondag worden de afstanden wat langer.

“De deelnemers kunnen kiezen tussen de kwart- en de 1/3-afstand. Ook deze wedstrijde­n zijn eerder recreatief. De triatlonto­ppers zullen geen twee keer naar Viersel afzakken. We kozen voor een rolling start, waarbij alle atleten apart starten. Dat heeft niets meer te maken met de coronamaat­regelen, wel met de wensen van de deelnemers. Velen houden niet van het duwen en trekken bij een massastart.”

Adam Lambrechts wil Belgisch kampioen Aquabike worden

KTT kijkt ook met veel enthousias­me uit naar het BK Aquabike. “Daarmee zorgen we voor een primeur in België. Het is voor de eerste keer dat er zo’n BK in ons land wordt georganise­erd. Internatio­naal brak deze discipline al eerder door. We krijgen deelnemers aan de start die zich specialise­erden aan de opvolging van zwemmen en fietsen. Bij de club verwachten we veel van Adam Lambrechts”, aldus de voorzitter.

Die Adam Lambrechts heeft een goede reden om goed te presteren.

“In 2021 kroonde ik me tot wereldkamp­ioen in deze discipline”, licht hij toe. “Die titel moest ik vorig weekend inleveren omdat ik om persoonlij­ke redenen niet kon deelnemen aan deze editie. Dat zit me nog altijd niet goed. Ik wil me revanchere­n door de eerste Belgische titel te veroveren.”

 ?? KOEN FASSEUR ?? Een beeld van het zwemmen tijdens het BK sprinttria­tlon in Viersel dat vorig jaar door KTT werd georganise­erd.foto
KOEN FASSEUR Een beeld van het zwemmen tijdens het BK sprinttria­tlon in Viersel dat vorig jaar door KTT werd georganise­erd.foto

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium