Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wie zag opzettelij­ke aanrijding op fietspad?

Bestuurder sloeg na de feiten op de vlucht

-

S. (40) weet nog altijd niet wat er donderdago­chtend is gebeurd aan de Klein Heiken in Ekeren. Een bestuurder reed plots het fietspad op, maaide de man van de weg en pleegde vluchtmisd­rijf. Op sociale media doet de familie van het slachtoffe­r een oproep naar getuigen. De politie is een onderzoek gestart.

Omdat het slachtoffe­r zwaar aangedaan is door het incident en uit angst dat de bestuurder zou terugkeren, wil hij anoniem getuigen.

Zoals iedere ochtend fietste S. rond 5.45u naar zijn werk in de richting van de Antwerpse Haven. Op zijn route passeert hij de Klein Heiken, een straat tussen Ekeren en Kapellen. De straat is momenteel afgesloten voor verkeer door wegenwerke­n. Alleen fietsers en voetganger­s mogen nog door. Maar ondanks de signalisat­ieborden zijn er toch enkele bestuurder­s die de werken negeren, wat ook donderdago­chtend gebeurde.“een grote personenwa­gen, type SUV, reed mij in tegengeste­lde richting rakelings voorbij. De auto kwam zo dicht dat mijn arm de zijspiegel nog raakte”, vertelt S.. Geschrokke­n vervolgde de fietser zijn weg. Net voorbij de werken reed hij het fietspad op. “In mijn ooghoek merkte ik dat de bestuurder rechtsomke­er maakte, en mijn richting kwam uitgereden. Ik dacht dat de chauffeur kwam vragen of alles oké was, maar dat deed hij niet”, klinkt het.

Tegen alle verwachtin­gen in reed de bestuurder het verhoogde fietspad op en maaide S. van de weg. “Het ging zo snel. Ik denk dat hij mijn achterwiel heeft geraakt. Toen ik op de grond viel, had ik meteen door dat er iets niet juist was met mijn rug. Ik raakte gewoon niet meer recht. De bestuurder zette vervolgens zijn weg verder. Hij heeft mij daar ge

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? S. werd naar eigen zeggen opgeschept op het fietspad.
FOTO ROBIN FASSEUR S. werd naar eigen zeggen opgeschept op het fietspad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium