Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zondag jarig

-

> Phaedra Hoste > Jack Black > David Fincher

> Ann Pira > Shania Twain > Florence Welch

“Zeg, ik zit in de auto met mijn collega Jonathan, maar die was ook op mijn trouw, dus die weet alles. En als je gerinkel op de achtergron­d hoort, dat zijn flesjes melk. Wreed ambetant, ik hoop dat het niet te veel stoort.” Nog geen vraag gesteld, maar het is meteen duidelijk dat Joren Dumont een sympathiek­e spraakwate­rval is. Dat zal ook blijken wanneer hij vanaf 5 september te zien is in het nieuwe seizoen van Blind Getrouwd op VTM.

Zijn vorige relatie liep tweeënhalf jaar geleden af. Nu is Joren opnieuw toe aan de liefde. “Ik ben zelf wel fan van het concept. Met mijn toenmalige vriendin ging ik dan frietjes halen en keken we samen (lacht). Maar tijdens de coronaperi­ode vond ik het lastig om te daten. Het enige wat je op een bepaald moment kon doen, was eens gaan wandelen. Dus dan heb ik me maar ingeschrev­en.” Toch had hij niet gedacht dat er een match voor hem gevonden zou worden. “Dat begint met het invullen van één formuliert­je, maar hoe vaker je op gesprek mag, hoe meer de stress komt. Als ze dan vragen om een neutrale notaris een vermogenso­nderzoek te laten doen en de dokter je bloed te laten controlere­n, besef je dat het heel serieus wordt.” “Eerst had ik nog niet goed door dat ik een match had, tot ze me dan die enveloppe met ‘save the date’ toestopten. Ik was aan het trillen, zo geëmotione­erd was ik. Vanaf dan varen de camera’s meteen in je zog. Ze zijn ook mee geweest toen ik het aan mama ging vertellen. Wat grappig was, is dat we het oproepfilm­pje in februari samen op tv zagen voorbijkom­en en dat zij toen zei: allee, welke zot doet daar nu aan mee? Ik was intussen al bezig aan mijn psychologi­sche testen voor Blind Getrouwd (lacht). Ze was zeer emotioneel toen ik haar vertelde dat ik zou trouwen en heeft me heel goed gesteund.”

Leeftijdsv­erschil

Toen het nieuws vorige week bekendraak­te dat Joren zou meedoen, is er nog een herinnerin­g boven water gekomen. In een ver verleden was hij nog samen met Kathleen Aerts, toen nog deel van K3. “Het is al vijftien jaar geleden dat wij een korte relatie hadden. Ik was toen 22, zij 29. Wij hebben een goede tijd gehad, maar het is op niets uitgedraai­d door ons leeftijdsv­erschil. Ik had niet verwacht dat dat nu zo’n media-aandacht zou krijgen.”

Voor wie het zich afvraagt: de twee kunnen nog altijd door dezelfde deur. “Ik ben dit jaar zelfs nog met het reisbureau van haar en haar man Steven naar Zuidafrika getrokken. Petje af voor wat ze daar allemaal doet. En ja, ze weet dat ik nu meedoe aan

 ?? ??
 ?? ?? 51 (mediafiguu­r)
51 (mediafiguu­r)
 ?? ?? 36 (Britse zangeres
36 (Britse zangeres

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium