Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BOEKEN | MUZIEK | STREAMING

ROCK Dances ROCK POP SOS THRILLER

- EVA DE POORTER

THE ANTLER KING ★★★⭐⭐

Nee, het vierde album van The Antler King zou geen coronaplaa­t worden. Met dat voornemen begonnen Esther Lybeert en Maarten Flament aan Dances, waarvoor de fundamente­n – terwijl de wereld stil stond – werden gelegd in de thuisstudi­o van het duo uit Gent. Het moest een vitale, dansbare plaat worden, tot die toch ook de invloed ondervond van wat er in de buitenwere­ld gebeurde. Desondanks is dat dansbare in een handvol songs mooi intact gebleven. Zo heeft Swing 448 een hoekig funk-kantje dat een beetje doet denken aan Tom Tom Club én Prince en zitten in opener Bolero streepjes woestijnbl­ues en surf die de studio-opnames ook een vakantiege­voel gegeven moeten hebben, terwijl Foxtrot hetzelfde doet met afropop. Zowat elke songtitel verwijst naar een dansstijl, waarna de compositie­s koppig een andere weg inslaan. “We are bound to be alone together”, klinkt het in We Are Dancing, dat met zijn spaarzame begeleidin­g zo toch weer een coronasong wordt. Dances bestaat uit demo-opnames die de basis hadden moeten leggen voor een afgewerkt album. Tot Lybeert en Flament beslisten dat het zo ook goed was, wat (beluister Trip The Light Fantastic) bijna het gevoel geeft van field recordings, inclusief de boerderijd­ieren op de achtergron­d die onbetaald hun zeg doen.

EZRA FURMAN

CAMILLE ★★★⭐⭐

Camille is een van dé poptalente­n van Vlaanderen. Dat staat niet eens ter discussie. Met haar tweede album SOS bevestigt ze dat opnieuw.

Als een recept werkt, moet je dat niet aanpassen. Dus ver afwijken van debuut Vuurwerk doet Camille (21) niet. Ook al heeft ze nu een nieuwe producer in huis gehaald, haar format blijft pop op z’n puurst en in het Nederlands. Met als overkoepel­end thema de liefde, gebroken harten incluis. De titelsong SOS doet zelfs wat aan Vuurwerk denken, dankzij de enthousias­te violen. Bovendien steekt er heel wat hitpotenti­eel in het schijfje. Geen Tranen Meer Over piekt op twee in de Ultratop, dankzij het catchy poprockdeu­ntje. Horen we daar trouwens een klein Niels Destadsbad­ertje met “over over”? Hartenbrek­er heeft wat Britney Spears in zich. In De Regen en Kleur – de begingener­iek van Familie – ademen Dua Lipa.

Niets mis met zich wat te laten inspireren, Camille heeft genoeg persoonlij­kheid om zich te onderschei­den. Stilte Onze Taal is dan weer de zeldzame rustige ballade. Dat klinkt ook allemaal heel puik. Wil ze echter nog een trapje hoger gaan, dan zal er ergens een weerhaakje gevonden moeten worden. Deze plaat was de bevestigin­g van haar kunde, hierna mag ze verrassen. Maar daar hebben we alle vertrouwen in.

ANGELA MARSONS

Op 06:48 u/onder 20:39 u Zonneschij­n: 10 u

Op06:27u/onder 21:12u

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium