Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chauffeur die inreed op Brussels terras, aangehoude­n voor poging doodslag

- (cds)

De 28-jarige chauffeur Muhammed G., die vrijdag inreed op twee druk bevolkte terrassen in de Brusselse SintMichie­lsstraat, is aangehoude­n voor poging doodslag. Dat bevestigt het parket. Wel is duidelijk dat de man geen aanslag wou plegen.

Het incident gebeurde vrijdagnam­iddag. Een man in een witte bestelwage­n had zich in de buurt van café Le Corbeau vastgerede­n in de sinds kort doodlopend­e straat. Hij draaide en keerde en reed uiteindeli­jk in volle vaart in op de terrassen. Een tiental mensen moest springen voor hun leven, drie moesten voor verzorging naar het ziekenhuis, maar zonder erg. De man kon later opgepakt worden in Antwerpen. Het onderzoek heeft alvast duidelijk gemaakt dat hij geen aanslag wou plegen. Nochtans is er op het moment van de feiten inderdaad “Allahoe akbar” geroepen. Maar uit de eerste onderzoeke­n blijkt dat die kreet van een filmende omstander kwam, niet van de bestuurder.

Wat de bestuurder dan wel bezield heeft, is niet helemaal duidelijk. Uit goeie bron vernemen we dat zijn stoppen zouden zijn doorgeslag­en doordat hij zich meermaals zou vastgerede­n hebben. Oorzaak: het nieuwe circulatie­plan, waarbij vele straten afgezet zijn. Een andere bron stelt dat het grotendeel­s ging om “gewone onvoorzich­tigheid”, samen met de stress omdat hij net een nieuwe job had en hij nog niet vaak met die brede camionette had gereden. “Hij schampt de terrassen. Hij rijdt er niet op in”, klinkt het.

De man zou ook bijzonder prikkelbaa­r zijn door psychiatri­sche problemen. Wellicht wordt er dra een psychiater aangesteld in de zaak. Woensdag verschijnt de man voor de raadkamer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium