Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wie heeft het op ons gemunt?”

Eigenares Sushihuis Brecht staat voor raadsel na explosies vrijdagnac­ht, maar is alweer open sinds zaterdag

- ELKE LAMENS

Eigenares Bina Ghale heeft er het raden naar waarom haar Sushihuis in de Kerklei vrijdagnac­ht is geviseerd. Door een explosie werd de glazen gevel vernield. Nadat de politie de zaak had vrijgegeve­n, ging het restaurant gewoon weer open.

Ghale hoorde vrijdagnac­ht omstreeks 1.15u een luide knal. Ze woont met haar man en twee zonen van 9 en 14 jaar boven de zaak. “Ik dacht dat mijn jongste zoon uit bed was gevallen”, vertelt ze nog steeds vol ongeloof. “We zagen dan beneden rook aan het terras en zagen dat de ruit stuk was geslagen. Er stond een vijftal buren te kijken. Ze hadden de politie al gebeld.”

Op de eigen camera van de zaak zag ze een man van kleine gestalte in een zwarte berline de Bergsebaan inrijden, aan de zijkant van de suhsizaak, en er halt houden. “Hij heeft op de beelden iets lichtgeven­ds, of brandend, in zijn hand. Na de explosie zie je de auto wegrijden uit de Bergsebaan richting Kerklei, even afremmen

Eigenares Sushihuis Brecht

“We hadden vroeger wel verschille­nde zaken die we hebben verkocht aan andere Nepalese uitbaters. Er is wel wat concurrent­ie in de omgeving. Heeft dat er iets mee te maken?”

Bina Ghale aan onze zaak en opnieuw doorrijden.” Raadsel

Wie het op haar zaak heeft gemunt en waarom, blijft voor haar een raadsel. “Wij zijn afkomstig van Kathmandu in Nepal. We hebben deze zaak al negen jaar. Het is hier altijd een rustige buurt geweest. We hadden vroeger wel verschille­nde zaken die we hebben verkocht aan andere Nepalese uitbaters. Er is wel wat concurrent­ie in de omgeving. Heeft dat er iets mee te maken?”, vraagt ze zich af.

De politie onderzoekt de zaak nog en het gerechteli­jk labo verrichtte een sporenonde­rzoek. Het Sushihuis opende zaterdag gewoon opnieuw de deuren. “Binnen is er niets vernield, we kunnen gewoon werken.” Bina Ghale hoopt dat het bij deze ene keer blijft. “Ik ben toch wel bang. Stel dat het echt op ons persoonlij­k is bedoeld. Kan ik hier dan nog wel veilig over straat lopen?”

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Het Sushihuis Brecht is al negen jaar gevestigd in de rustige buurt bij het bos de Poppelaar, in de Kerklei in Sint-Job.
FOTO ELKE LAMENS Het Sushihuis Brecht is al negen jaar gevestigd in de rustige buurt bij het bos de Poppelaar, in de Kerklei in Sint-Job.
 ?? FOTO ELKE LAMENS ??
FOTO ELKE LAMENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium