Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik geef de zaak graag over aan jonge mensen met veel goesting”

Populaire Bar d’Henri zoekt overnemer

- (lava)

Voor heel wat Antwerpena­ren komt het nieuws als een verrassing, maar eigenaar Seger De Maesschalc­k (32) is er zeker van: zijn rol bij Bar d’Henri is uitgespeel­d.

“De geruchtenm­olen draait al even, maar vanaf dit weekend maken we het wereldkund­ig: onze zaak staat over te nemen”, beaamt Seger De Maesschalc­k (32) het nieuws.

Zo’n vierenhalf jaar geleden opende Bar d’Henri zijn deuren in de Montignyst­raat. Maar na een inloopperi­ode van anderhalf jaar doemde plots het coronaspoo­k op. “Uiteraard geen cadeau voor de horeca, maar we hebben ons erdoor gesleurd.”

“Toen ik een tijdje geleden rond de tafel zat met mijn financieel adviseur, kreeg ik het gevoel dat mijn opdracht hier volbracht is.

Ik ben misschien een kei in nieuwe concepten ontwikkele­n en zaken opstarten, maar het stabiel uitbouwen van een zaak of zelf in de keuken of achter de bar staan, dat is me minder op het lijf geschreven. Ik hoopte na de opstart dat ik een partner zou vinden die Bar d’Henri wilde overnemen, maar toen strooide corona roet in het eten. Ik stond er dus lange tijd alleen voor en op zo’n moment kan je de zaak niet aan zijn lot overlaten.”

Ondanks de pandemie ontwikkeld­e Bar d’Henri zich stilaan tot een trekpleist­er voor de stad. “Na corona werkte alles heel goed. We hebben de financiële put en de onstabilit­eit volledig weggewerkt. Het terras zit altijd vol, het bedrijf is gezond en groeiende. Voor mij is de uitdaging er daardoor wat uit. Het is tijd om de zaak met trots door te geven aan jonge mensen met veel goesting.”

Ondertusse­n toonden al heel wat mensen interesse in Bar d’Henri. “Dat is natuurlijk fijn. Ik heb er vertrouwen in dat we een geschikte kandidaat zullen vinden, al is zo’n overname niet voor iedereen even vanzelfspr­ekend. Je neemt namelijk ook de mee over. Wie me een goed gevoel geeft, maakt alleszins veel kans.”

Yoga

legacy

Met de verkoop van Bar d’Henri komt er voor Seger een einde aan zijn horecacarr­ière. Althans, voor de schermen. “Ik ben nog betrokken bij café Rosa op de Troonplaat­s, maar ook daar wil ik een stapje achteruitz­etten. Ik wil mijn hoofd vrijmaken voor nieuwe franchisep­rojecten en me opnieuw focussen op yoga- en ademhaling­slessen. Na de pandemie merk ik dat iedereen wel wat meer zen kan gebruiken, en daar wil ik mee aan de slag.”

 ?? FOTO PDR ?? Seger De Maesschalc­k ziet zijn rol in Bar d’Henri uitgespeel­d.
FOTO PDR Seger De Maesschalc­k ziet zijn rol in Bar d’Henri uitgespeel­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium