Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zege met zuur randje

Scoort maar valt uit, Antwerp bekijkt of het nog spits wil

- PIETER-JAN CALCOEN

Het worden drukke laatste transferda­gen op de Bosuil. Antwerp overweegt een nieuwe spits aan te werven, Michael Frey dreigt namelijk wekenlang out te zijn. Daarnaast moet de kern afgeslankt.

En plots startte Mark van Bommel met… twee spitsen in de Ghelamco Arena. De Nederlande­r verraste met een 3-5-2-formatie, met daarin dus plek voor Michael Frey en Vincent Janssen. Die laatste zorgde voor de 1-1 - zijn eerste doelpunt in Belgische loondienst -, Frey maakte vanop de stip de 1-2, waardoor Antwerp zijn perfecte rapport behoudt: vijf competitie­wedstrijde­n, vijf zeges. Met dank ook aan de wisselwerk­ing tussen Frey en Janssen, dat liep prima. Een systeem met twee spitsen leek op basis van de eerste helft wel interessan­t voor Antwerp, maar op korte termijn is het niet direct voor herhaling vatbaar. De reden? De blessure kort voor de pauze bij Frey.

De Zwitser greep naar de linkerkuit na een simpele inspeelpas­s. Het was meteen duidelijk dat het niet zomaar om een pijntje ging. Navraag leert ons dat Antwerp rekening houdt met een wekenlange afwezighei­d. Hoogstwaar­schijnlijk heeft Frey een scheur opgelopen. Wordt dat vermoeden de komende dagen bevestigd, dan betekent dat dat Antwerp het minstens een maand - en wellicht langer - zonder de aanvaller moet doen.

Van Bommel toonde zich de voorbije weken zeer tevreden over zijn twee negens, hoewel ze het af en toe moeilijk hadden om zich door te zetten. Hij vond het allerminst nodig om een extra spits te kopen, maar nu overweegt Antwerp om alsnog de transferma­rkt op te gaan om een alternatie­f voor Janssen te zoeken. De Great Old zal wel snel moeten schakelen: op 6 september sluit de mercato voor Belgische clubs.

Verstraete en Fischer mogen vertrekken

Het dreigen zo nog drukke dagen te worden voor sportief directeur Marc Overmars. Na de Europese exit moet de kern immers ook afgeslankt worden. Na Dwomoh (interesse uit onder meer Portugal), Seck en De Sart staat Antwerp nu ook open voor biedingen voor Birger Verstraete en Viktor Fischer. Verstraete stond tegen Basaksehir nog in de basis, Fischer viel toen in, maar gisteren ontbraken de spelers in de selectie. Ze kregen het nieuws dat ze mogen vertrekken. Op de persconfer­entie ging Van Bommel niet al te diep in op de toekomst van Verstraete en Fischer. “Ze liggen nog onder contract en blijven meetrainen met de groep.” In een ideale wereld is dat evenwel snel verleden tijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium