Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Top dat we ook dit soort matchen winnen”

- (havg)

“Die knop omdraaien na donderdag was het enige wat telde”, gaf Pieter Gerkens aan. “De eerste helft hebben we nog goed gevoetbald en konden we goed onder de Gentse druk uit komen. Met dank aan onze twee spitsen en een mannetje meer op het middenveld. We stonden dan ook verdiend op voorsprong aan de rust. Daarna kwamen we niet meer aan voetballen toe, maar toonden we wel de juiste mentalitei­t. Dat hoort er, met al die midweekmat­chen, soms ook bij.”

In die eerste helft, waar Antwerp inderdaad nog verzorgd voetbal bracht, eiste de arbitrage een hoofdrol op, vooral tot ergernis van Gentcoach Hein Vanhaezebr­ouck. “Het was niet meer mogelijk om het allemaal te volgen. Ik weet niet of alles terecht was, maar gelukkig stonden wij deze keer aan de goede kant van het verhaal. Wel jammer dat het ritme zo uit een partij kan verdwijnen.” Na de rust kwam er niet veel voetbal meer aan te pas bij het stamnummer 1. “Zonder Frey werd het iets moeilijker voor ons en beperkten we ons vooral tot verdedigen. Na die Europese exit is het normaal dat er een beetje twijfel in de ploeg sluipt en je terugvalt op dit soort voetbal. Maar het is positief dat we het op die manier ook over de streep kunnen trekken.”

Vorig seizoen was Gerkens geen onbetwiste basisspele­r, nu kwam hij al in tien van de elf partijen aan de aftrap. In de andere was hij geschorst. Met Ekkelenkam­p en Scott is er toch flink wat concurrent­ie aangetrokk­en. “Ik kan tevreden zijn over mijn seizoenbeg­in. Ook over dat van de ploeg. Alleen jammer dat we net de belangrijk­ste wedstrijd hebben verloren.”

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium