Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Type Leistner is welkom in uitwedstri­jden

-

“Daar is ie.” Geoffry Hairemans, de beste Mechelaar, schrok na het verlies in Haspengouw op toen Toni Leistner tijdens het interview op zijn slippers voorbij slofte. De 32-jarige Duitser had Hairemans en zijn teammaats van begin tot einde angst ingeboezem­d.

Leistner was zichtbaar moegestred­en. Niet onlogisch, na zijn intensieve wedstrijd. Enkele minuten voor zijn gezapige passage door de mixed zone ging de Truiense kapitein nog als een bezetene elk duel aan. “Stayen laat je hooooren”, scandeerde de stadionomr­oeper voor de aftrap. Dat deed Leistner:

horen én voelen. Iedere krachtmeti­ng opnieuw gooide hij zijn sterke lijf in de strijd. Telkens weer kwam hij er als winnaar uit. Malede noch Ngoy wist van geen hout pijlen te maken. “Hij was een nachtmerri­e voor onze aanvallers”, stelde Hairemans vast.

Malinwa benijdt STVV om Toni Leistner. Iemand die op het randje speelt en wanneer de nood het hoogst is erover gaat, door eens een tegenstand­er omhoog te schoppen. ‘Danny Buijs maakt van zijn verdediger­s nog echte Giorgio Chiellini’s’, schreven we eerder deze maand na de tweede opeenvolge­nde clean sheet. De bejubelde klinische manier van verdedigen tegen Union en Cercle was nu ver te zoeken. Individuel­e fouten herhaalden zich. “Bij sommige spelers is de conclusie misschien dat we dit niet naar een hoger niveau krijgen”, klonk Buijs streng.

De gebrekkige scherpte in de duels was vorig seizoen al geregeld een issue. Dat Is nu niet anders. KV Mechelen staat voor attractief voetbal, en komt een tegendoelp­unt, en zelfs meerdere tegengoals, voor eigen volk te boven, maar buitenshui­s moet het zakelijker acteren om eens te triomferen. “Een droge 0-1 kan ook mooi zijn.” Als zelfs een voetballer pur sang genre Hairemans het zegt.

Hoe KV Mechelen volgend weekend Achter de Kazerne zal reageren tegen Seraing, het zwakke broertje van de reeks, kunnen we al raden. Gedreven en gedragen door het publiek als altijd. De vraag is vooral hoe de Kakkers zich de week nadien in het Kortrijkse Guldenspor­enstadion, waar het vaak op vechtvoetb­al uitdraait, zullen presentere­n. Met of zonder een type Leistner tegen dan in de rangen? Wat ons betreft het eerste.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium