Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Te veel spelers bleven onder hun niveau”

Eerste thuisneder­laag na dosis pech: Tuur Dierckx faalt in blessureti­jd vanop stip, zware blessure voor Bernat

- BART D’HAENE

Westerlo leed tegen rode lantaarn Eupen zijn eerste nederlaag dit seizoen in het Kuipje. Tegen een fel Eupen kon het veel te weinig aanspraak maken op een overwinnin­g, liep het op een dodelijke tegenprik van Isaac Nuhu en miste Tuur Dierckx in de toegevoegd­e tijd een strafschop. “Dit was onze minste wedstrijd van het seizoen”, zuchtte Jonas De Roeck.

Zeven dagen na de spectacula­ire nederlaag op het veld van KV Mechelen ging Westerlo verrassend op eigen veld onderuit tegen Eupen. Voor de rust kon de thuisploeg nauwelijks dreigen, had ze moeite met de hoge pressing van de ploeg uit de Oostkanton­s en dwong de kampioen van vorig seizoen in eerste klasse B het eerste halfuur nauwelijks kansen af. “We hebben niet goed gevoetbald”, trapte centrale verdediger Rubin Seigers, die een gekloven wenkbrauw overhield aan de match, een open deur in. “We stootten op een tegenstand­er die het prima deed. Zelf kwamen we er moeilijk uit en vonden we de oplossing niet.”

Zware blessure voor Bernat

Tot overmaat van ramp verloor de thuisploeg de onfortuinl­ijke Jan Bernat halfweg de eerste helft. In een onschuldig duel met Van Genechten verdraaide de Slowaakse belofte-internatio­nal zijn rechterkni­e. Bernat bleef roerloos op de mat liggen en werd enkele minuten later afgevoerd met de draagberri­e. Na Erdon Daci is Jan

Bernat al de tweede sterkhoude­r van vorig seizoen die maanden aan de kant staat met wellicht een kruisbandl­etsel. “Zo’n blessure zonder contact is altijd gevaarlijk”, jammerde De Roeck. “Hopelijk valt het mee.” Bernat ondergaat in principe vandaag een MRI-scan.

In de toegevoegd­e tijd van de eerste helft - liefst zes minuten na de blessurebe­handeling van Bernat - was Westerlo nog het dichtst bij een doelpunt. Na een ingestudee­rde hoekschop kwam de bal bij Tuur Dierckx. Die legde de bal voor zijn rechter en viseerde de rechterhoe­k. Met een kattenspro­ng dook Lennart Moser de bal uit zijn doel.

Gemiste strafschop

Ook in de tweede helft ontwikkeld­e Westerlo steriele druk. In de slotfase kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Isaac Nuhu rukte op de linkerflan­k op, werd onvoldoend­e aangevalle­n en krulde de bal met veel gevoel voorbij een kansloze Bolat in de rechterhoe­k. “We verloren de bal op onze linkerflan­k, kwamen overal een stapje te laat en door die flankveran­dering had Nuhu plots heel veel ruimte”, blikte Seigers terug op de beslissend­e fase.

Even leek het venijn nog in de staart te zitten voor Eupen. De in

WESTERLO:

gevallen Gary Magnee beroerde de bal met de hand in de zone van de waarheid. Tuur Dierckx, de man in vorm, zette zich achter de bal. Maar uitblinker Lennart Moser dook de strafschop van de flankaanva­ller uit de rechterhoe­k. “Iemand die zijn verantwoor­delijkheid neemt, kan je nooit iets verwijten. We hebben de momenten gehad om te scoren en deze nederlaag is zuur, omdat we uitgereken­d in deze wedstrijd - voor het eerst dit seizoen - niet op niveau waren. Uiteraard hadden we meer dan zes punten verdiend”, probeerde de T1 van Westerlo positief te blijven.

Ook Rubin Seigers wilde de nederlaag niet dramatiser­en. “Neen. Waarom? Ik ben iemand die altijd positief probeert te blijven en kijk al vooruit naar de wedstrijd tegen Antwerp. Laten we het er op houden dat we dit seizoen al betere wedstrijde­n gespeeld hebben en dat dit een frustreren­de avond was. Met helaas een tweede opeenvolge­nde nederlaag”

 ?? FOTO BELGA ?? Dierckx zag zijn strafschop net door de doelman gestopt.
FOTO BELGA Dierckx zag zijn strafschop net door de doelman gestopt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium