Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit kost ons nu al vier punten”

- WIM HOUTTEQUIE­T

SK Beveren en coach Wim De Decker wachten nog altijd op hun eerste zege van het seizoen. Tegen de beloften van Anderlecht leken ze op weg naar de zege, maar SKB gaf opnieuw twee dure punten weg in het slot. Joachim Van Damme viel uit met een blessure.

SK Beveren leek lange tijd op weg om de eerste zege van het seizoen te vieren. RSCA Futures was via een afgeweken schot van Aït l Hadj op voorsprong geklommen, maar Maderner hing de bordjes al vrij snel in evenwicht. Het eerste doelpunt van de Oostenrijk­se spits. Na rust ging geel-blauw op zoek naar de winnende treffer. Van Damme knikte de Waaslander­s op voorsprong. Wedstrijd gespeeld, zou je denken. Maar dat was buiten matig verdedigen en Bouchouari gerekend. En zo liet geel-blauw voor de tweede week op rij dure punten liggen in de extra tijd.

“Dit kost ons nu al vier punten”, zucht een teleurgest­elde Dries Wuytens. “Ik weet niet goed wat te zeggen. We moesten de match al eerder in een beslissend­e plooi leggen. En in de slotfase moesten we gewoon veel beter doen: de bal bijhouden en meer druk zetten. Nu hadden ze alle tijd en ruimte.”

Van Damme geblesseer­d out

Het ambitieuze SK Beveren blijft zo achter met amper 2 op 9. “Ik was tevreden geweest met een 6 op 9”, vertelt T1 Wim De Decker. “We hadden tegen Virton en RSCA Futures altijd zes op zes moeten pakken. Nu moeten we al een inhaalbewe­ging maken. Het is tijd om aan een reeks te beginnen. Hoe langer dat duurt, hoe moeilijker het wordt.”

Als klap op de vuurpijl moest

Joachim Van Damme in het slot de match verlaten met een knieblessu­re. Op de Freethiel branden ze alvast een kaarsje dat die blessure meevalt, want Van Damme bewees de voorbije weken al meteen zijn waarde.

 ?? FOTO BELGA ?? Ontgoochel­ing bij Mertens.
FOTO BELGA Ontgoochel­ing bij Mertens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium