Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pieter De Schrijver “Te mooi voor woorden”

Lier rouwt om Fons Dresen (91)

- (havg)

“Hier op het Kiel zo’n spannende match komen winnen, dat is echt te mooi voor woorden”, glunderde Pieter De Schrijver, de jonge rechtsacht­er van Lierse.

Het zag er nochtans even benauwd uit voor de Pallieters, die tot twee keer toe op achterstan­d kwamen. “Dat is de knop omdraaien, hé. We hebben wilskracht getoond na die tegenslag. Dat is de kracht van Lierse. En dan gewoon verdergaan! Geen toeval dat we zo snel na de aftrap wisten te scoren.”

Door de tweede zege op rij staat Lierse op een gedeelde leiderspla­ats met Lommel. “Mooi dat we nu vooraan staan in het klassement, maar daar zijn we nog niet te veel mee bezig. We zijn drie matchen ver en we gaan vol voor onze

Oud-voetballer Alfons Dresen is op 91-jarige leeftijd overleden. De gewezen doelman van K Lierse SK (1948-1958), Waterschei en Lyra (1961-1966) verzamelde vier doelen.”

De nul houden, is dat een doel? “Dat is ons in drie matchen nog niet gelukt. We gaan bekijken wat er misliep en dan werken we daaraan. Maar nu eerst genieten van deze zege.”

Net als tegen Club NXT stonden Rocha (2) en Tabekou aan het kanon. “Die mannen kunnen echt het verschil maken. Die kopkracht is ook de reden waarom de club Rocha is gaan halen. Echt een specialist. Het systeem draait wat rond hem. Als back is het ook een luxe. Brent Laes en ik weten wat ons te doen staat als we mee oprukken: die bal in de box gooien. Er is niet alleen steeds iemand. Er stáát ook iemand”, besluit het 21-jarige jeugdprodu­ct van geel-zwart. caps bij de nationale ploeg. Als doelman scoorde hij destijds regelmatig uit vrije trappen of strafschop. Later was hij een gewaardeer­d leraar op het VTI in Lier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium