Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan door veel muren gaan”

Nieuwkomer Wouter Engels presteert uitmuntend op zijn eerste BK

-

Het BK bij de elite 2 gisteren in Sint-Lievens-Houtem werd gewonnen door Vince Gerits. De Vlaams-Brabander was de sterkste voor de OostVlamin­gen Niels De Rooze en Wesley Van Dyck. Wouter Engels uit Antwerpen-Zuid finishte als 92ste nadat hij pas in de slotfase door het peloton werd teruggepak­t.

“Het was een best pittige wedstrijd op een mooie omloop”, aldus Engels kort na de wedstrijd. “Het werd voor mij meteen ook een leuke kennismaki­ng met een Belgisch kampioensc­hap. Ik ben nog maar een goed jaar aan het fietsen en voel me hier dus best nog een nieuwkomer.”

De 23-jarige renner was tot voor kort zowel in de zaal als op het veld te bewonderen bij korfbalclu­b Scaldis. Zijn overstap naar het wielrennen kwam er via een omweg.

“Ik had me als individuel­e wielrenner al eens ingeschrev­en in een wedstrijd. Tijdens een rit in de Ardennen kreeg ik spontaan drinken aangeboden door mensen van RB Zelfbouw UCT. Ze nodigden me uit om enkele testen te komen doen. Blijkbaar sprongen mijn resultaten onmiddelli­jk in het oog. Ik mag zeggen dat ik zo hard kan afzien dat ik best wel doorheen veel muren kan gaan. Dat bleek uit verschille­nde lactaattes­ten.”

Dat Engels niet zo maar een meeloper was in het korfbal, blijkt uit zijn referentie­s.

“Zowel bij de U19 als de U21 maakte ik deel uit van de nationale selectie. Als opkomende jeugdspele­r zat ik ook in de wedstrijdk­ern van de laatste zaalfinale van Scaldis tegen AKC en van onze laatste halve finale op het veld. Helaas kenden we nadien moeilijker­e jaren. Dat bracht ons in de tweede klasse.”

Combinatie wielrenner-korfballer

In de winter is de allroundsp­orter nog actief bij Scaldis.

“De overstap van de fiets naar de zaaltraini­ng zorgt de eerste drie weken wel voor stramme spieren. Hoelang ik beide sporten kan blijven combineren, is nog niet duidelijk. Dat moet de tijd uitwijzen. Vast staat wel dat ik het wielrennen, indien nodig, voorrang zal geven. Ik mag dan wel op latere leeftijd met deze sport begonnen zijn, toch heb ik mezelf overtuigd dat ik hier kwaliteite­n voor heb. Tot waar deze kwaliteite­n me zullen brengen, weet ik niet, maar ik ben alleszins nieuwsgier­ig genoeg om het te weten te komen.”

De vertegenwo­ordiger van vermogensm­eterfabrik­ant Rotor won half juli in Sinaai en wist zich nog drie keer mooi in de top tien te plaatsen.

“Mijn plan was om me ook op dit Belgisch kampioensc­hap te laten opmerken en niet te zien tot waar ik zou meekunnen. Door via de derde schifting mee in de juiste kopgroep te glippen, heb ik dat doel bereikt. Helaas lag de streep net te ver, anders had ik weer een mooie ereplaats gepakt.”

 ?? FOTO KMS ?? Wouter Engels op een archiefbee­ld: “Ik wilde me laten opmerken op dit BK en dat is gelukt”
FOTO KMS Wouter Engels op een archiefbee­ld: “Ik wilde me laten opmerken op dit BK en dat is gelukt”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium