Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was vechten tegen de krampen”

- (lver)

Sander De Vet plaatst zich mooi op de tiende plaats

Op het Belgisch kampioensc­hap van de beloften in Sint-Lievens-Houtem kwam gisterenna­middag in verschille­nde fases een kopgroep van negentien renners tot stand. Een van die koplopers was Sander De Vet. De Vet kon zich echter niet mengen in de sprint voor de overwinnin­g. Zijn ploegmaat Alex Vandenbulc­ke kon dat wel en werd derde. De titel ging naar Jarne Van De Paar. Het zilver was voor Axel De Kinder.

“Dit is een knappe prestatie van mijn Basso Team Flanders-ploegmaat”, stak De Vet zijn bewonderin­g voor de prestatie van Vandenbulc­ke niet onder stoelen of banken. “Hij was al van bij de eerste demarrage vlak na de start mee in de aanval. Als je dan nog mee op het podium mag, heb je echt sterk gereden.”

Toch mocht ook de wedstrijd van de renner uit Brasschaat gezien worden.

“In het begin van de koers reed ik lek. Op dat moment waren al enkele renners voorop. Ik slaagde er enkele ronden later met enkele anderen wel in mijn wagonnetje vooraan weer aan te pikken, maar bij die achtervolg­ing verspeelde ik flink wat energie. Vanaf de laatste drie ronden was het een strijd tegen de krampen. Kwam er ook nog eens bij dat er regelmatig werd aangevalle­n. Het was dus harken om bij de kopgroep te blijven. Dat ik nog net in de top tien eindigde, maakt me dan ook echt wel blij.”

De overwinnin­g van Kempenaar Jarne Van De Paar was niet echt verrassend voor De Vet.

“We wisten dat Van De Paar heel snel was. Eigenlijk had ik verwacht dat het tempo van Lotto-Soudal in de finale zo extreem hoog zou liggen dat er niemand meer over kon. Dat was echter niet het geval, maar tegen Van De Paar was niets te beginnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium