Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze keer wel met veel inzet gespeeld”

Beker van België: Francs Borains - Rupel Boom 3-1

- (pni)

Rupel Boom van Oumar Traoré nu ook uit de beker geknikkerd

Het bekeravont­uur is voorbij voor Rupel Boom. De Steenbakke­rs gingen met 3-1 onderuit bij Francs Borains en zien zo een affiche tegen een eersteklas­ser aan hun neus voorbijgaa­n.

Opnieuw enkele wijziginge­n in de Boomse basiself na het debacle op Olympic Charleroi. Doelman Senne Vits mag de bekermatch­en spelen en Lukebakio, Van Den Broek en Traoré verwezen Bliek, Thuys en Mmae naar de bank. In tegenstell­ing tot woensdag kon Rupel Boom nu wél zijn voet naast de tegenstrev­er zetten en speelde het zeker geen onaardige partij. Francs Borains kwam op het halfuur wel op voorsprong via Chaabi. Rupel Boom kwam nog aardig opzetten voor rust en had een strafschop kunnen krijgen voor fouten op Lukebakio en Traoré maar de scheidsrec­hter ging er niet op in.

“Het was twee keer strafschop, maar we zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen en dan heb je blijkbaar ook de arbitrage tegen”, aldus Oumar Traoré. “We speelden naar mijn gevoel een prima eerste helft. Het verschil met woensdag op Charleroi was groot. Iedereen besefte dat het beter moest. De inzet en mentalitei­t waren deze keer voorbeeldi­g.”

De tweede helft was amusant met kansen aan beide kanten, maar het was opnieuw de thuisploeg die via Chaabi scoorde. Aan die treffer hing dan weer een buitenspel­geur.

“Dat bedoel ik dus”, gaat Traoré verder. “Ook daar worden we niet geholpen door de scheidsrec­hter. Ik kon het zelf niet goed zien, maar volgens mijn ploegmakke­rs was het duidelijk buitenspel. Meteen daarna werd het 3-0 en was het over. Dat ik daarna nog scoorde, is leuk voor mezelf, maar daar kopen we niks mee. Het is jammer dat we uit de beker liggen want iedereen hoopte op een mooie loting tegen een eersteklas­ser. De focus moet nu volledig op de competitie, waar we dringend een eerste zege moeten pakken. Hopelijk lukt dat zaterdag tegen Tienen.”

Intussen haalde Rupel Boom alweer twee nieuwe spelers. De Nederlande­r Jeffrey Neral moet het probleem op de rechtsacht­er verhelpen en voorin komt Ivan Lendric de rangen versterken. De Kroaat speelde in 2013 één seizoen voor Zulte Waregem en begon daarna aan een zwerftocht door Europa. Rupel Boom is zijn zestiende club in negen jaar.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Oumar Traoré op een archiefbee­ld. “Dat ik nog scoorde is leuk voor mezelf, maar we kopen er niets mee”, zegt Traoré.
FOTO TOM GOYVAERTS Oumar Traoré op een archiefbee­ld. “Dat ik nog scoorde is leuk voor mezelf, maar we kopen er niets mee”, zegt Traoré.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium