Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Moest meer mijn kopje gebruiken op de fiets”

Ook blauwalg kan Adam Lambrechts niet van nationale titel houden

- MARC KEMPEN

De voorbije dagen besmette de blauwalg het zwemwater in het Albertkana­al, net tijdens het triatlonwe­ekend van het Kempisch Triatlonte­am. Daarom werden de wedstrijde­n omgevormd tot een duatlon. Het BK Aquabike kon uiteraard niet zomaar omgeturnd worden. Het zwembad van Nijlen zorgde voor een passende oplossing.

Topfavorie­t Adam Lambrechts maakte zijn rol helemaal waar. Opvallend, want hij was niet de sterkste zwemmer in de race.

“In het zwembad werden in de voormiddag vijf reeksen gevormd”, vertelt Lambrechts. “Het was uiteraard de bedoeling van elke deelnemer om een goede tijd neer te zetten na duizend meter zwemmen. Ik zette slechts de vierde tijd neer, achter enkele jongeren van de zwemclub en een jongere van onze eigen club. Die tijd werd meegenomen naar de start van het fietsen, rond half twee.”

Zo’n onderbreki­ng had voor een verstoring van het ritme kunnen zorgen. “Maar dat viel best mee”, aldus de leraar Sport. “Normaal ben je al wat krachten kwijt tijdens het zwemmen. Nu konden we wat recuperere­n en moest ik meer mijn kopje gebruiken. Ik moest mijn fietsproef beter indelen zodat ik niet te fel van stapel liep. Gelukkig heb ik al heel wat ervaring opgedaan. Dat kwam van pas want ik heb volledig op gevoel gereden, niet op wattage.”

Het viel te verwachten dat de atleet uit Nijlen de tegenstand zou oprollen.

“Ik was de vierde starter en had de nummers twee en drie al snel te pakken. De leider haalde ik in na drie van de tien kilometer. Toen ik bij hem kwam, heb ik echt goed gas gegeven. Lang heeft hij mijn wiel niet kunnen houden. Ik heb dan voor een strak tempo gekozen en de rest van de kilometers afgemaald. Aan de finish had ik meer dan twee minuten voorsprong op eerste achtervolg­er Louis Raskin.”

“Deze titel is zeker een opsteker. Ik reis over vier weken met ambitie naar het Europees kampioensc­hap in Bilbao af”, blikt de 29-jarige nationaal kampioen al vooruit.

De andere wedstrijde­n werden dus in de formule run-bike-run afgewerkt. Zaterdag won OostVlamin­g Kobe Van Rie op de sprintafst­and, voor Victor De Sender en Nick Peers. De T3 Series werden individuee­l gewonnen door Antonio Hernaert (Heren Divisie 1), Victor Benschop (Heren Divisie 2) en Luna De Bruyn (Dames). De teamzeges waren voor respectiev­elijk SMO-Scott, TDL Leuven en het organisere­nde KTT.

Zondag toonde West-Vlaming Devlin Derudder zich de sterkste op de kwart, met Tim Brydenbach uit Vorselaar als eerste belager. Limburger Rob Carmans won de 1/3 duatlon, voor Emmanuel Lejeune en Herentalse­naar Tom Steenacker­s.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? West-Vlaming Devlin Derudder won zondag de kwarttriat­lon in Viersel.
FOTO KOEN FASSEUR West-Vlaming Devlin Derudder won zondag de kwarttriat­lon in Viersel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium