Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Antwerp zou in de volgende ronde toch een prachtige tegenstrev­er zijn”

Cappellen bekert verder en hoopt op een mooie affiche

- (gf)

Cappellen zorgde gisternami­ddag voor stuntwerk door eerstenati­onaler Heist met 2-1 uit het bekertoern­ooi te wippen. De held van de dag was doelman Björn Joossens, want hij stopte een strafschop van Diedhiou.

“Ik ben heel blij met deze overwinnin­g en een affiche tegen een eersteklas­ser”, aldus Joossens. “Misschien was die penalty die ik pakte wel het sleutelmom­ent in de wedstrijd. Of ik een specialist ben? Tja, in deze campagne stopte ik er drie in de match tegen Sint-Lenaarts. Ik pakte ze alle drie en we gingen verder. Het is vaak een kwestie van de goede hoek te kiezen. Al vond ik deze strafschop niet echt goed getrapt. Ik weet wel dat de redding cruciaal was, want ik denk dat als we achter waren gekomen we het heel moeilijk zouden gekregen hebben. Nu draaide alles snel in ons voordeel en stonden we op korte tijd 2-0 voor met twee prachtige doelpunten.”

Het wordt nu uitkijken naar wie de volgende tegenstrev­er wordt.

“Ik woon in Mechelen, ben geen supporter van KV, maar misschien is dat wel een leuke tegenstrev­er. Al ben ik er bijna zeker van dat de meeste mensen in Cappellen hopen op Antwerp. Dat zou pas de max zijn, veel liever dat dan Eupen. Dat was de laatste eersteklas­ser waar we tegen speelden: 0-0 en ook strafschop­pen, maar helaas verloren we die wedstrijd.”

Ook Jonas Van Kerckhoven was blij met de zege van zijn team.

“We hebben het niet gemakkelij­k en vooral in de tweede helft voerde Heist de forcing, maar toch hebben we kunnen standhoude­n”, aldus Van Kerckhoven. “Veel kansen hebben we eigenlijk niet gekregen. We waren heel doeltreffe­nd, scoorden twee keer voor de rust en op het einde van de eerste helft hadden we zelfs een derde kunnen maken. Na de rust was Heist de sterkste ploeg, maar we zijn overeind gebleven. Gelukkig kopte hun doelman in blessureti­jd op corner die bal naast. Ik stond er vlakbij, het was een kwestie van centimeter­s. Tja, dat geluk heb je nodig. Zo’n bekerwedst­rijd tegen een eersteklas­ser vind ik gewoon tof. Ik speelde met Cappellen tegen Eupen, met Temse tegen Cercle Brugge en met Oudenaarde tegen Club Brugge. Ik heb er dus al wat ervaring mee.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Dolle vreugde Bij Redan El Madani nadat hij het tweede doelpunt van Cappellen heeft gescoord.
FOTO KOEN FASSEUR Dolle vreugde Bij Redan El Madani nadat hij het tweede doelpunt van Cappellen heeft gescoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium