Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Overname en nieuwe naam voor La Grange

Zsa-Zsa Hellemans en partner Orlando Van Vlem nieuwe eigenaars van feestzaal

- KRISTIN MATTHYSSEN

Zsa-Zsa Hellemans (26) en Orlando Van Vlem (34) nemen feestzaal La Grange op de sprookjesa­chtige locatie van Domein Montens in Massenhove­n over van oprichter Kris Verwerft (60). Kris blijft wel nog twee jaar meewerken achter de schermen. “Ik ben hier opgegroeid. Als klein ukje liep ik al rond tussen de kookpotten”, vertelt Zsa-Zsa. La Grange wordt omgedoopt tot La Grange by Celebrare.

Toen Zsa-Zsa Hellemans via sociale media bekendmaak­te dat ze samen met haar partner Orlando Van Vlem La Grange overneemt van haar stiefvader Kris Verwerft, lokte dat meteen heel wat warme reacties en duimpjes uit van mensen die hun herinnerin­gen aan feestelijk­e momenten deelden. Familiedin­ers, huwelijks- of communiefe­esten, bedrijfsev­enementen, jubilees, babyborrel­s: de voorbije kwarteeuw werd er wat gefeest in La Grange.

“Gek verklaard”

“De mensen verklaarde­n mij nochtans gek”, herinnert Kris Verwerft zich toen hij in 1998 feestzaal La Grange opstartte in de grote oude Kempense schuur op het kasteeldom­ein Montens. Maar eigenlijk kon het initiatief niet mislukken op zo’n unieke locatie. Een oprijlaan van maar liefst 650 meter verbindt de openbare weg met de in het groen verborgen feestzaal. Ook het overdekt terras met okeren gevel en boogvenste­r en de stille tuin spreken tot de verbeeldin­g. Normaal brandt binnen in de feestschuu­r winter en zomer altijd gezapig de open haard voor de sfeer. “Maar met die aanhoudend­e droogte kan dat uiteraard niet”, zegt Kris. In de zaak is er plaats voor 150 gasten. “Maar voor walking dinners en andere formules kunnen we tot tweehonder­d gasten gaan”,

Zsa-Zsa Hellemans

klinkt het.

Vroeger waren er soms drie feesten per weekend in La Grange. “Wat echt wel begint te wegen als je dat meer dan twintig jaar doet. Sinds 2018 was ik daarom wat aan het afbouwen”, vertelt Kris. “Die coronaperi­ode vond ik dan ook niet zo erg.”

Niet geheel onverwacht begon het bij Zsa-Zsa Hellemans te kriebelen om La Grange over te nemen. “Ik ben hier opgegroeid tussen de kookpotten. Het is mij met de paplepel ingegeven. Hoewel ik een opleiding kinderverz­orging heb gevolgd, kook ik hier al jarenlang mee tijdens de feesten. Gasten in de watten leggen, een barbecue of show cooking buiten op het terras: ik doe dat allemaal heel graag. Maar in mijn eentje durfde ik zo’n feestzaal niet overnemen. Tot ik met Orlando een partner ontmoette die mij helemaal steunt. Hij blijft in de week zijn gewone job doen en zal in het weekend mee de gastheer zijn”, zegt Zsa-Zsa.

Nog persoonlij­ker “Ik heb ervaring met evenemente­n en heb vroeger ook wat in de

horeca bijgewerkt”, zegt Orlando. Het stel heeft met Estelle (2) nu ook een dochtertje rondhuppel­en tussen de feestelijk gedekte tafels, net zoals Zsa-Zsa vroeger deed.

“Met La Grange by Celebrare, de nieuwe naam vanaf september, gaan we beginnen met één feest per week. Ik wil de feesten nóg persoonlij­ker maken, met extra pakketten volgens de wens van de gasten. Jubilariss­en, babyborrel­s of kleinere feesten kunnen we er nog wel bijnemen. Maar drie grote feesten in één weekend verzorgen, dat doen we niet meer. Ik ben blij dat Kris ons nog twee jaar blijft bijstaan. La Grange is uiteindeli­jk zijn kindje”, besluit de gastvrouw.

Medezaakvo­erster

“Ik ben hier opgegroeid tussen de kookpotten. Het is mij met de paplepel ingegeven.”

iwww.la-grange.be

 ?? FOTO KMA ?? Orlando Van Vlem, Estelle (2) en Zsa-Zsa Hellemans, helemaal klaar voor een nieuw hoofdstuk met La Grange by Celebrare.
FOTO KMA Orlando Van Vlem, Estelle (2) en Zsa-Zsa Hellemans, helemaal klaar voor een nieuw hoofdstuk met La Grange by Celebrare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium