Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vliegensvl­ugge vervanging oude fietsbrug

-

Het fietsbrugg­etje tussen de Akkerstraa­t en Achterbrug wordt volgende week vervangen. De werkzaamhe­den duren normaal drie dagen. Tijdens de werken moeten fietsers omrijden via de Kampweg.

“De fietsbrug over de Kleine Beek verkeert in slechte staat“, weet schepen van Openbare Werken Kris Van Looveren (CD&V). “Daarom wordt de houten brug ter hoogte van de revalidati­eweide vervangen. Op 31 augustus wordt het bestaande exemplaar weggenomen. De volgende dag worden er twee nieuwe pijlers geplaatst. Op vrijdag wordt dan de nieuwe brug daar in één stuk op gelegd.”

Glasvezel

De nieuwe brug is gemaakt uit glasvezel. “Deze materiaalk­euze zorgt ervoor dat ze vele jaren zal meegaan. Later dit jaar zullen we het fietspaadj­e vervangen. Het asfalt wordt vernieuwd en links en rechts van het paadje worden er grasbetont­egels aangelegd. Op die manier kunnen onze diensten onderhouds­werken uitvoeren zonder schade te veroorzake­n aan het vernieuwde fietspad”, zegt de schepen nog.

Meer mensen op de fiets

Het lokaal bestuur blijft naar eigen zeggen flink investeren in fietsvoorz­ieningen. “Zo hebben we onlangs een fietspad aangelegd langs de Sint-Lenaartsew­eg en wordt ook het fietspaadj­e tussen de Bruidsweg en Ginhoven vernieuwd. Daarnaast is er de mobiele fietsensta­lling die al bij meerdere handelszak­en werd geplaatst en nu aan café Staminee staat. Vanaf 1 september kunnen de mensen ook weer zes weken lang met en sparen voor mooie prijzen. Al deze maatregele­n zijn bedoeld om meer mensen op de fiets te krijgen”, besluit schepen van Mobiliteit Rit Luyckx (CD&V). Over de totale kostprijs van deze vervanging is niet gecommunic­eerd.

Gerinkel naar de winkel

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium