Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vol huis voor Regi en De Jeugd van Tegenwoord­ig

Topeditie lokte 15.000 feestvierd­ers

-

De negende editie van The Day Before Tomorrow trok opnieuw een massa volk. Een week voor het evenement waren alle 15.000 tickets uitverkoch­t. De line-up was dan ook heel aantrekkel­ijk. De Jeugd van Tegenwoord­ig, Regi en Pauline hadden weinig moeite om de sfeer erin te brengen. Organisati­e en politie spreken van een topeditie.

De organisati­e had zich wel een beetje misrekend met de grote opkomst. Tijdens de piekmoment­en stond er een bijzonder lange rij aan de ingang. Binnen werd iedereen ook nog eens grondig gecontrole­erd. Daarbij wist een drugshond alvast enkele bezitters van verboden spul op te sporen. Buiten de weide bleef de politie opvallend aanwezig.

Vroeg begonnen

Klokslag 12u trok het festival zich langzaam op gang. Behalve het hoofdpodiu­m waren er ook enkele kleinere podia waar stevig werd gedanst. Een van de aanwezigen was de 8-jarige Gust. Mama Lise en papa Marc dachten aanvankeli­jk dat het om een avondfesti­val ging. “Toen bleek dat het festival ’s middags al begon, hebben we onze Gust meegenomen. Hij zal het wel goed vinden. Allez, dat zien we wel”, aldus de ouders.

De 55-jarige Jean sprak met enkele vrienden af. “Ik ben hier al voor de vijfde keer. Ik amuseer me iedere keer. Wij wonen hier om de hoek en kunnen dus te voet komen. Dat maakt het allemaal heel gemakkelij­k. Mij zien ze hier zeker nog terug”, zegt de vijftiger.

Na twee uitverkoch­te edities droomt de organisati­e stiekem van meer. “Er is daarover nog niet gesproken met het gemeentebe­stuur, maar we willen toch eens bekijken wat de mogelijkhe­den zijn”, zegt Marc Reyntjes. Waarnemend burgemeest­er Philip Cools (N-VA) blijft een beetje op de vlakte. “Nog groter zal niet eenvoudig zijn. Qua veiligheid moeten we toch met heel wat zaken rekening houden. Zoals de inzet van meer politiemen­sen”, zegt Cools.

“Topeditie”

Na Regi, Pauline en de Jeugd van Tegenwoord­ig stonden onder andere nog enkele populaire dj’s op het podium. “Het was een topeditie zonder noemenswaa­rdige incidenten”, stelde woordvoerd­er van de politie.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? 15.000 jongeren verwelkomd­en Regi en Pauline.
FOTO JAN BRYS 15.000 jongeren verwelkomd­en Regi en Pauline.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium