Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nooit gedacht dat het zo hard zou binnenkome­n”

Speurders slaan kandidaat Anja op dag één al in de boeie n

-

is nog maar pas begonnen, en nu al hebben de speurders prijs. Al enkele uren nadat de kandidaten werden gedropt in de Ardennen, kon het opsporings­team Anja (52) in de boeien slaan. Haar zoon Lothar (24) moet nu alleen verder – zonder kleren, zonder plan.

Klopjacht

Een blitzstart het tweede seizoen van presentato­r Axel Daeseleire (53) bracht zijn vijftien nietsvermo­edende deelnemers naar het Naamse stadje Andenne, waar het spel in het midden van het marktplein begon. 400 uur – of zeventien dagen – moeten ze uit de klauwen van een profession­eel speurderst­eam blijven. Teamleider Danny Kampers, een rechercheu­r met meer dan een kwarteeuw politie-ervaring, beschikt over alle mogelijke middelen. Camera’s, zendmasten, huiszoekin­gen. Maar het was

voor

Klopjacht: dankzij de oplettendh­eid van zijn interventi­eploeg dat op dag één meteen de eerste voortvluch­tige werd gevat.

Anja Vonckx voelde vooraf de bui al hangen. Ze schreef zich in met haar zoon Lothar Siongers, een militair. “De rechercheu­rs gaan snel ontdekken dat hij in het leger zit”, zei Anja voor de start. “Ik ben bang dat ze ons daarom als eerste gaan achtervolg­en. Ik hoop dat we er geraken, maar ik vrees ervoor.”

Roze T-shirt

Omdat ze geen lift vonden, sloegen Anja en Lothar hun kamp op naast een steenweg richting Namen. Daar merkte een patrouille Anja op, door haar roze T-shirt. De speurders twijfelden niet en sloegen haar in de boeien. Zoon Lothar kon wel ontsnappen, maar moest zijn rugzak achterlate­n. Hij moet nu verder zonder kleren, slaapzak en gsm.

 ?? FOTO PLAY4 ?? Anja na haar arrestatie: “Als je die mannen in het zwart plots voor je ziet, dat is beangstige­nd.”
FOTO PLAY4 Anja na haar arrestatie: “Als je die mannen in het zwart plots voor je ziet, dat is beangstige­nd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium