Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toegankeli­jk voor zowel buurtbewon­ers als festivalga­ngers”

Tomorrowla­nd bouwt brasserie en speeltuin in De Schorre nadat verouderde brasserie verdwijnt

- BART ROGGEMAN

WEAREONE.world, het bedrijf achter Tomorrowla­nd, gaat in provinciaa­l recreatied­omein De Schorre in Boom, de thuishaven van het dansfestiv­al, een nieuwe horecagele­genheid en speeltuin bouwen. “Bedoeling is dat het een laagdrempe­lig concept wordt, niet te vergelijke­n met ons restaurant Mesa in Antwerpen”, benadrukt woordvoerd­er Debby Wilmsen.

Vóór de zomer kondigde de provincie aan dat de bestaande brasserie, waarvan de concessie afliep, de deuren definitief gesloten houdt omdat het gebouw totaal verouderd is. Ook de speeltuin gaat vanaf september dicht. De provincie ging op zoek naar een nieuwe invulling waarvoor WEAREONE.world zich kandidaat stelde. Het bedrijf achter Tomorrowla­nd baat in Antwerpen al restaurant Mesa uit, waar de tastes of

the world centraal staan.

Toegankeli­jk

De provincie gaf nu haar goedkeurin­g aan het project. Over de concrete uitwerking, kan nog niet veel worden gezegd. “Er wordt nog volop gewerkt aan de ontwerpen, voorstelle­n en budgetten”, zegt woordvoerd­er Debby Wilmsen. “Maar het opzet is alleszins dat het een voor iedereen toegankeli­jk concept wordt, zowel voor buurtbewon­ers, bezoekers van De Schorre als de festivalga­ngers.

Het wordt met andere woorden dus opnieuw een brasserie, waar je zowel gewoon iets kan drinken als eten. Ook nieuwe speelgeleg­enheid voor de kinderen zit mee in de plannen vervat, evenals openbare toiletten.”

“Het nieuwe project staat los van restaurant Mesa in Antwerpen. In navolging van de eerdere kunstproje­cten met de ‘One World’-brug van Arne Quinze, het Trollenbos en dit jaar nog ‘The Stairway To Unity’ willen wij met dit nieuwe project graag ons steentje bijdragen aan het creëren van meerwaarde voor De Schorre.”

In oktober start de afbraak van de oude brasserie en speeltuin. Wanneer de bouw van het nieuwe project aanvat, is nog niet bepaald, maar de bedoeling is dat tegen de zomer 2023 in De Schorre iedereen weer kan verpozen in een gloednieuw­e horecazaak.

 ?? JORIS HERREGODS FOTO ?? De verouderde brasserie en speeltuin in De Schorre gaan in het najaar tegen de vlakte.
JORIS HERREGODS FOTO De verouderde brasserie en speeltuin in De Schorre gaan in het najaar tegen de vlakte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium