Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe spits niet prioritair

- PieTer-Jan CalCoen

Extra onderzoeke­n moeten de ernst van de blessure nog aantonen, maar zo goed als zeker heeft Michael Frey (28) een scheurtje in de kuit opgelopen. Antwerp hoopt dat de Zwitser andermaal sneller herstelt dan een gewone sterveling en gaat niet actief op zoek naar een spits.

Tijdens de ochtendtra­ining gisteren op de Bosuil was sportief directeur Marc Overmars een aandachtig­e toeschouwe­r. Er daagden ook heel wat supporters op, die zich uiteraard afvroegen of Antwerp een nieuwe spits zal aanwerven nu Michael Frey geblesseer­d is. Overmars deed tegenover omstaander­s uitschijne­n dat dat voor hem geen prioriteit is. Liever wil hij er een polyvalent­e flankaanva­ller bij om de creativite­it aan te wakkeren en eventueel te depanneren in de punt. Daarnaast is het een must voor de Nederlande­r om de kern af te slanken.

Behoudens een opportunit­eit is het dus lang niet zeker dat Mark van Bommel er nog een goalgetter bijkrijgt. Voor sommigen binnen de club was dat nochtans een serieuze denkpiste, maar Antwerp heeft zo zijn redenen om niet overhaast de markt op te gaan. Enerzijds is er de Europese uitschakel­ing, waardoor het aantal wedstrijde­n de komende maanden beperkt is en de selectie niet nog groter moet worden. Anderzijds is er de voorgeschi­edenis van Frey: de Zwitser heeft al bewezen sneller te herstellen dan collega-profvoetba­llers.

The Tank

We nemen je mee naar een dikke twaalf maanden geleden. Toen moest Frey op 13 augustus vervroegd naar de kant tegen Charleroi. Het verdict achteraf was zwaar: een breukje in de linkerknie, Frey zou twee tot drie maanden out zijn. Amper twee weken later stond Frey echter alweer op het veld. Is hij dan een medisch wonder? Binnen de club valt te horen dat Frey toen zo obsessief werkte met de dokters en kinesisten dat hij het revalidati­eproces enorm versnelde. Zijn bijnaam luidt niet voor niks ‘The Tank’.

Antwerp rekent er niet op - dat soort mirakels valt niet elk jaar voor - maar hoopt wel dat Frey zijn stunt nog eens kan herhalen.

Op dit moment is de voorspelli­ng dat Frey wekenlang niet inzetbaar zal zijn. Extra onderzoeke­n moeten nog meer duidelijkh­eid brengen over de blessure, de kans is zeer groot dat Frey een scheurtje in de linkerkuit heeft opgelopen.

In principe lijkt een maand onbeschikb­aarheid dus het minimum. Tenzij Frey natuurlijk weer alle wetten van de geneeskund­e tart: dan zou je daar Antwerp zijnde mooi staan met je nieuwe spits…

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium