Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Potentieel om bij Club topschutte­r te worden”

- DAVID VAN DEN BROECK KOEN VAN UYTVANGE

Interesse van Club niet nieuw

Voor een deel van de supporters van AA Gent steekt het dat hun gewezen spits na een jaartje bij Benfica nu naar de aartsrivaa­l verhuist. Ergens viel dat nochtans te voorspelle­n. Club zocht nog een grote, sterke spits en greep naast Højlund van Sturm Graz. Dus moest er een alternatie­f worden gezocht. En snel.

Dat Club Brugge in Yaremchuk de missing link voor de aanval ziet, is geen nieuws. In het verleden snuffelde blauw-zwart al aan de Oekraïner: twee jaar geleden werd hij aangeboden bij Club. De landskampi­oen wilde hem ook, maar besefte - helemaal terecht, overigens - dat AA Gent hem nooit aan een rechtstree­kse concurrent zou verkopen. Tot een concreet bod kwam het niet.

De Oekraïense internatio­nal trok naar Portugal, maar een vaste basisplaat­s dwong hij nooit af bij Benfica. Vorig seizoen had hij Nuñez voor zich als spits nummer één, dit seizoen kreeg de jonge Gonçalo Ramos de voorkeur. Sevilla wilde hem huren en ook uit Frankrijk en Duitsland werd er aangeklopt. Maar Yaremchuk kiest voor iets wat hij met AA Gent nooit bereikte: deelname aan de Champions League.

“Een garantie op succes is niemand. Als hij morgen zijn kruisbande­n scheurt, sta je daar. Maar met Yaremchuk neemt Club wel geen risico”, vindt analist Wim De Coninck. “Als hij Club kampioen maakt en naar de Champions League brengt, dan betaalt hij zichzelf terug.”

Bij AA Gent maakte Yaremchuk 61 goals in 152 duels. Ook gaf hij 18 assists. De Oekraïner meet 1m91, staat stevig op zijn benen en is voor zijn lengte ook snel. “En hij kan koppen, trapt makkelijk, heeft een goeie wedstrijdm­entaliteit. Hij loopt, vecht”, looft De Coninck. “Maar zijn grootste gebrek vind ik zijn pure afwerking. Hij heeft de neus om de goeie positie in te nemen, maar het torinstinc­t van Jutgla heeft hij niet. Ik heb hem bij Gent veel kansen zien missen. Heel veel. Hij had vaak topschutte­r kunnen zijn. Bij Club zal hij wel aanvoer krijgen. Als hij daarin een beetje verbeterd is, heeft hij het potentieel om topschutte­r te worden.”

“Benfica werd geen succes, ook omdat hij vorig jaar tegen het fenomeen Darwin Nuñez moest opboksen

Maar hij kent Club, zij kennen hem en aan België hoeft hij zich niet aan te passen. Ik vind het een geweldige transfer voor Club. En voor België: we hebben er een smaakmaker bij.” (nu bij

Liverpool, red.).

 ?? FOTO ISOSPORT ISOSPORT ?? Yaremchuk viert een van zijn 61 goals voor AA Gent.
FOTO ISOSPORT ISOSPORT Yaremchuk viert een van zijn 61 goals voor AA Gent.
 ?? FOTO RR FOTO RR ??
FOTO RR FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium